Samsun'da Kisa Çalisma Ödenegi Ve Nakit Ücret Destegi

Samsun Valisi Zülkif Dagli, 2021 yilinda 118 milyon lira kisa çalisma ödenegi, 90 milyon lira nakit ücret destegi verildigini bildirdi.

Samsun Valiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, Vali Dagli baskanliginda Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Hasim Meydan, Il Müdür Yardimcilari ve sube müdürlerinin katili ile toplanti düzenlendi.

Toplantida, salgin döneminde çalisma kosullari, tesvik sistemleri, ise yerlestirme, isbasi egitim programi, toplum yararina program, isgücü piyasasi, isyeri ve okul ziyaretleri, ödemeler, isgücü yetistirme kurslari ve mesleki egitimler konulari masaya yatirildi.

Vali Zülkif Dagli, ISKUR'a kayitli issizleri is hayatina kazandirma, isverenleri ve is arayanlari bulusturma, issizlerin toplum yararina islerde çalismasi için finansal destek saglama, mesleki egitim kurslari ile issizlere ve isverenlere destek gibi pek çok alanda önemli çalismalar yapildigini vurguladi.

Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügünce 2021 yili içinde yapilan çalismalari degerlendiren Dagli, söyle devam etti:

"Istihdam faaliyetleri kapsaminda 28 bin 445 kisinin ise yerlestirme, 14 bin 623 kisinin isbasi egitim programi, 1420 kisinin kursa yerlestirme ve 516 kisinin toplum yararina program olmak üzere toplam 45 bin 4 kisinin istihdam çalismasi yapilmistir. Kovid-19 salgini döneminde devletimiz istihdami korumak amaciyla kisa çalisma ödenegi ve nakit ücret destegini uygulamaya almis ve ilimizde 2021 yilinda 118 milyon lira kisa çalisma ödenegi, 90 milyon lira nakit ücret destegi verilmistir. Ayrica 2021 yili Ekim ayi dönemine kadar 103 milyon lira isbasi egitim programi, 41 milyon lira issizlik ödenegi, 37 milyon lira toplum yararina programlar ve 6 milyon lira is gücü yetistirme kurslari, yarim çalisma ödenegi, ücret garanti fonu olmak üzere toplamda 395 milyon lira ödeme yapilmistir. Il Müdürlügümüz isbasi egitim programi sayisinda Türkiye 3.'sü, isbasi egitim programi engelli katilimci sayisinda Türkiye birincisi, isveren danismanliginda Türkiye ikincisi olmustur."

Samsun'un bölgenin en gelismis sanayi altyapisina sahip oldugunu vurgulayan Dagli, Samsun'un Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Siteleri, Serbest Bölgesi, Lojistik Merkezi, Teknopark ve Ar-Ge Merkezleri, Türkiye'nin en büyük isletmeleri arasinda yer alan firmalari ve kuzeye açilan limanlariyla Karadeniz Bölgesi'nin sanayi baskenti konumunda oldugunu ifade etti.

Üretim, istihdam, büyüme ve ihracatin artirilmasi için Samsun'da yogun çabanin sarf edildiginin altini çizen Dagli, yakin zamanda ile 8. Organize Sanayi Bölgesinin kazandirildigini, yatirimcilar tarafindan yogun talep gören tüm OSB'lerde iki yil içinde yapilacak fabrikalarla Samsun'un tam bir sanayi sehrine dönüsmesinin, istihdam olanaklarinin artmasinin ve ihracatta 2021 yili Ekim ayinda ulasilan 1 milyar dolar üzerindeki rakamlarin çok daha üstüne kolaylikla ulasilmasinin hedeflendigini kaydetti.

Kaynak: AA