Saglikli Yasam Için 'Ceviz Ve Yer Fistigi Tüketin' Tavsiyesi

Diyetisyen Tugçe Çetin, saglikli yasam için ceviz ve yer fistigi tüketmenin önemine dikkati çekti.

Çetin, gazetecilere, haftada en az 5 gün, günde ise bir avuç kuruyemis yemenin faydali oldugunu vurguladi.

Her çig kuruyemisin sagliga yararli oldugunu ancak cevizin birinci sirada geldigini dile getiren Çetin, "Ceviz, antioksidan ve omega-3 degerleri bakimindan en yüksek kuruyemislerden biri. Kanser hücresi büyümesini baskilamada yardimci oluyor, beyin sagligini korumada önemli besinler içermektedir. Günde önerilen bir porsiyon miktari, 2 tam cevize tekabül etmektedir." dedi.

Çetin, kuruyemisler arasinda yer fistiginin özellikle spor yapanlar tarafindan tercih edilmesi gerektigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Yer fistigini özellikle spor yapanlarin tercih etmesinin baslica nedeni, tam bir enerji kaynagi olmasidir. Çünkü yer fistigi porsiyonunda tüketildiginde vücudunuza kilo olarak degil, enerji olarak geri döner. Yer fistiginin içerisindeki triptofan, düsük serotoninizi yükseltir. Böylece depresyondan, mutsuz ruh halinden sizi korur. Yer fistiginin içindeki E vitamini en çok cilt için faydalidir. Kisaca çig ve porsiyonunda tüketilen kuruyemislerin faydalari saymakla bitmez. Yeni yilda kuruyemis tercihlerinizi, çig kuruyemislerden yapmayi ihmal etmeyin."

Kaynak: AA