Osmaniye'de Yilbasi Öncesi Alkol Satisi Yapan Mekanlara Denetim

Osmaniye’de Düziçi Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri kolluk kuvvetleriyle beraber yilbasi öncesi alkollü içecek satisi ile tüketimi yapilan mekanlarda denetim yapti. Denetimlerde satilan alkollü içkilerin bandrolleri ve mekanlarin ruhsatlari kontrol edildi.

Osmaniye'de Yilbasi Öncesi Alkol Satisi Yapan Mekanlara Denetim
Özellikle yilbasi gibi alkol tüketiminin yogun oldugu günlerde vatandaslarin herhangi bir olumsuzluk yasamamalari için harekete geçen Düziçi Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri kolluk kuvvetleriyle beraber es zamanli olarak 25 isletmede denetim yapti. Alkol satisi yapilan mekanlari denetleyen ekipler, burada satilan alkollü içkilerin bandrollerini ve mekanlarin alkol satis ruhsatlarini denetledi. Kolluk kuvvetleriyle beraber gerçeklestirilen denetimlerde satisi yapilan alkollü içkiler tek tek kontrol edildi. Alkollü içki satisi yapan mekan sahipleri de yapilan denetimlerden memnun olduklarini ve sik sik böylesi denetlemelerin yapilmasi gerektigini vurguladi.

Denetimler hakkinda bilgiler veren Düziçi Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, “Denetimlerde kaçak, bandrolsüz, ev yapimi gibi alkollü içki ve tütün mamullerinin satisini önlemek amaciyla barkod okuma uygulamasi ile satisa sunulan ürünler tesadüfi olarak kontrol edilmistir. Uygunsuz bulunan isyerlerinde gerekli idari yaptirimlar uygulanmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA