KUTO Baskani Serdar Akdogan 2021 Yilini Degerlendirdi
2021 yilinin turizm sezonunu degerlendiren Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, 2022 öngörülerini ve beklentilerini açiklarken, "Sektörümüzde 2022 yilinda ciddi bir toparlanma ve kayiplarimizi telafi edebilecegimiz bir sezon bekliyoruz, yeni yila umutla giriyoruz. Kusadasi olarak da, patlama yasanmasini bekledigimiz 2022 yili turizm sezonundan payimiza düseni almak hedefimiz" dedi.

Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan yil sonu açiklamasina su sözlerle devam etti; "Pandeminin etkisinin devam ettigi 2021 yilinda, yerli turistin ilçemizi tercih etmesi, sinir kapilarinin açildigi ülkelerden gelen turistler ve Eylül ayindan itibaren limanimiza gelmeye baslayan gemilerle, turizm sezonunda ilçemizde çarklar yavas da olsa dönmeye devam etti. Özellikle son aylarda güzel bir ivme, ekonomide toparlanma yasandi. 2022 sezonu için, konaklama sektöründe rezervasyonlarimiz simdiden iyi gidiyor. Limanimiza, su anki rezervasyonlarla 650 gemi, 750 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor. Tüm bunlar 2022 sezonu için iyi haberler, bu sezondan beklentilerimiz yüksek. Sektörümüz pamuk ipligine bagli bir sektör olsa da, her seyin yolunda gitmesini umut ediyor ve kayiplarimizi telafi edebilecegimiz bir sezon olmasini bekledigimiz 2022 yili için, Kusadasi Ticaret Odasi olarak tanitim çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Hedefimiz, ilçemize daha fazla turist çekebilmek. Alti yildir sosyal medya hesaplarimizda yaptigimiz 400 milyonun üzerinde reklam gösterimiyle bir ilçe Odasi olarak tanitimda rekor kirdik. Odamizin mali gücüyle büyük bütçeler ayirarak devam ettirdigimiz sponsorlu reklamlarimiza, iç ve dis pazarda ve yurtdisinda yasayan vatandaslarimizin yogun oldugu bölgelerde çikarak devam ediyoruz. Turizm demek, turist demektir. Bizim de amacimiz Kusadasi markasini tekrar tekrar hatirlatarak ilçemize daha fazla turist çekmek ve ekonomiyi canlandirmak. Bugüne kadar bu alanda yaptigimiz çalismalarin etkilerini ilçemizin son yillarda tercih edilme oranindaki artisla gördük. Pandemi sürecinde de özellikle iç pazarda cazibe merkezi olduk"
Her zaman önceliklerinin üyeleri oldugun u belirten Baskan Akdogan, " Ilçemize turist gelecek ki üyelerimiz kazansin, Kusadasi kazansin. Kusadasi Ticaret Odasi olarak daima üyelerimizin yaninda olduk, mali gücümüzü üyelerimizin yararina kullandik. Lobicilik çalismalarimizla üyelerimizin Ankara’daki sesi olmaya devam ettik, ediyoruz. 2021 yilinda da üyelerimizin yasadigi sikintilarin, çözüm önerileriyle birlikte üst kurulusumuz TOBB araciligiyla hükümete iletilmesini sagladik. Taleplerimiz neticesinde kisa çalisma ödenegi, KDV ve stopaj indirimleri, Devlet borçlarinda erteleme, vadelendirme, nakdi kira destegi, gelir kaybi ve ciro kaybi destekleri, nefes kredileri, KGF destekli düsük faizli krediler, konaklama vergisi indirimi, turizm sektörüne ve farkli sektörlere yönelik ertelemeler gibi pek çok destek hayata geçti. Mali kaynaklarimizi kullanarak 2021 yilinda da 8. kez üyelerimiz için düsük faizli kredi hacmi olusturduk. TOBB nefes kredisi için projeye destek veren bankalara 1 Milyon 300 bin TL yatirdik, 17 milyon TL kredi hacmi olusturduk. Odamizda 2021’de de, KOSGEB ve Hukuk danismanligi destekleri, egitim yardimlari, gida yardimlari, burslar, egitimler devam etti. Sosyal medya hesaplarimizdan yüzlerce duyuru ve bilgilendirme paylasimlarimizla üyelerimizi güncel konulardan haberdar ettik. Birligimizin çatisi altinda önemli bir noktada oldugumuz bilinciyle hareket ediyor, üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutarak, kaliteli hizmet anlayisiyla çalisiyoruz" dedi.
Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan açiklamasinin sonunda; 2022 yilinin, zor geçen son yillarin tüm izlerini silmesi umuduyla, herkese önce saglik ve bereket getirmesini diledi.
