Erzincan'da Yerli Mali Haftasi Kutlandi

Erzincan Mimar Sinan Anaokulunda Yerli Mali Haftasi (Tutum Yatirim ve Türk Mallari Haftasi) kapsaminda sergi düzenlendi.

Erzincan'da Yerli Mali Haftasi Kutlandi
Anaokulundaki velilerin destegiyle hazirlanan bölgelere ait yöresel ürünlerin sergilendigi serginin açilisi, Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün’ün katilimiyla yapildi.

Serginin açilisi öncesinde, EBYÜ Müzik Bölümü ögrencileri tarafindan konuklara kisa bir müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Dinletiye anaokulu ögrencilerinden olusan görevli bir sinif eslik ederek yöresel oyunlar ve yöresel kiyafetler ile gösteri sunuldu.

Serginin açilis konusmasini Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün yapti. Gün, "Bireylerin ve toplumun refahini, mutlulugunu artirici alanlarda en etkili, en verimli yatirim yapma bilincini ve gücünü kazandirmak amaciyla Mimar Sinan Anaokulumuzun hazirlamis oldugu Yerli Mali Haftasi etkinliginde ögrenciler, ögretmenler ve velilerimizle el birligi ile hazirladigi bu sergi için çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi. Mimar Sinan Anaokulunda Müdürü Yasemin Sezen Korkmaz ise yapmis olduklari Tutum Yatirim ve Türk Mallari Haftasi ile ilgili olarak, "Kurtulus Savasi sonrasi, yasanan yokluk günlerinde Atatürk ve arkadaslari, kendi kendimize yetecek bir ekonomiye sahip olmak arzusundaydilar. Yabanci mallar yerine, kendi ürettiklerimizle yetinmenin geregini halka anlatmak istiyorlardi. Okullarimiz, 1946 yilindan itibaren 12 Aralik’la baslayan haftayi Yerli Mali Haftasi olarak kutlamaya basladilar. 1983 yilinda bu haftanin adi, Tutum Yatirim ve Türk Mallari Haftasi oldu. Bundan dolayi, Mimar Sinan Anaokulu olarak; Bu haftada ögrencilere ve ögrenciler araciligi ile bütün velilerimize tutumlu olmayi, ülkemizdeki mallari kullanip millet olarak kalkinmayi ve bunlarin ne kadar önemli oldugu anlatarak, velilerimizin katkilariyla bölgeler sergimizi hazirladik. Tutumlu olmanin, yatirim yapmanin ve yerli mali kullanmanin önemini vurgulayarak çocuklarimiza tutumlu olmayi asiladik. Çünkü tutumlu olma aliskanligi küçük yaslarda baslar. Yabanci mal alirken, verdigimiz paranin bir daha geri gelmeyecegini düsünmemiz gerektiginin bilincini vermeye çalistik. Yabanci ülkelere para akisini önlemede, Türk Malini kullanmanin öneminin büyüklügünden bahsederek okulumuzda kendi bölgelerimizi tanittik. Bölgelerimizin ne ile üretimde önde oldugu ürünleri tanitarak bunlarin öneminden bahsettik. Yerli üretim olan ürünlerimizin barkodlarini ögreterek ve pekistirmek için drama yaparak hayata hazirladik." dedi.

Kaynak: İHA