Egribel Tüneli'nin Bir Tüpü Ulasima Açildi

Giresun'un iç kisimdaki ilçeleriyle Sivas arasindaki ulasimin saglandigi güzergahta bulunan 2 bin 200 rakimli Egribel Geçidi'nde insa edilen tünelin bir tüpü ulasima açildi.

Iç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne baglayan, Sivas-Giresun güzergahinda Sebinkarahisar ilçesinde yer alan Egribel Tüneli'nin toplam uzunlugu çift tüp seklinde 11 bin 810 metre olacak.

Kazi çalismalari tamamlanan 5 bin 900 metrelik çift tüpten olusan tünelin su ana kadar sag tüpünde beton kaplama çalismalari tamamlandi. Asfalti dökülerek yol çizgileri çizilen tüpte ulasim saglanmaya baslandi.

Hizmete alinan tünel, kisin tipi ve firtina nedeniyle ulasimin zaman zaman durdugu Egribel Geçidi'ni bertaraf ederek vatandaslara güvenli ulasim saglayacak. Tünelin sol tüpünde ise çalismalar devam ediyor.

Tüneli kullanan vatandaslardan Ergin Cengiz, AA muhabirine, kis sartlarinda geçit vermeyen Egribel'i tünel ile astiklari için duydugu mutlulugu dile getirdi.

Egribel Tüneli'nin yillardir hayal edilen bir proje oldugunu belirten Cengiz, "Gerçekten insan geçerken duygulaniyor. Yapanlardan Allah razi olsun, gerçekten güzel bir hizmet. Daha bir hafta önce Egribel Geçidi tipi nedeniyle kapaliydi, geçemedik, yolda kaldigimiz zamanlar da oldu. Su an bu hizmet için mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA