Çanakkale'de Kovid-19 Ile Mücadele Çalismalari Sürüyor

Çanakkale'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çalismalarinin yogun sekilde sürdürüldügü bildirildi.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, ülke genelinde oldugu gibi Çanakkale'de de görülen Kovid-19 vakalarinda zaman içerisinde dalgalanma yasandigi belirtildi.

Bu nedenle kentte vaka artisinin önüne geçebilmek için her zamankinden daha duyarli davranilmasi gerektigi hatirlatildi.

Temizlik ve hijyen kurallarina riayet edilmesinin ve sosyal mesafeye her zamankinden daha fazla uyulmasinin gerektiginin vurgulandigi açiklamada, söyle denildi:

"Maskemizi mutlaka kullanmali, sik sik kapali ortamlarda havalandirma saglanmali, tüm vatandaslarimizdan, özellikle de gençlerden ricamiz; zorunlu olmadikça kalabalik olusabilecek ortamlarda bulunmamalari, asi olmayan vatandaslarimizin asilarini yaptirmalari, Eksik dozu olanlarin dozlarini acilen tamamlamalaridir. hiç birimiz unutmamaliyiz ki, bilimsel verilerin isiginda yeni çikan varyantlarla mücadelenin yolu da aynidir. Kendimizin ve sevdiklerimizin sagligi için daha dikkatli ve duyarli olmaliyiz.

Çanakkale'deki hastane kapasitesinin sürdürülebilir olmasinin, sunulan saglik hizmetlerinin devam edebilmesi ve de aksakliklara mahal verilmemesi için halkin Kovid-19 asilarini yaptirmalarinin çok önemli bir nokta olduguna dikkat çekilen açiklamada, "Maske, kontrollü mesafe, temizlik ve hijyen kurallarina bu süreçte daha da çok özen gösterilmesi kaçinilmazdir. Bu mücadeleye katilmazsak ve kurallara uyulmazsa vaka artisi kaçinilmaz olacaktir. Mevcut kazanimlarimizi, sevdiklerimizi ve yakinlarimizi kaybetmememiz için lütfen tedbirlere ve kurallara uyarak hep birlikte dikkat edelim. Tüm dünyayi etkileyen salginin dünyada ve ülkemizde en kisa sürede kontrol altina alinmasi temennisi ile koronavirüs ile mücadelede gösterdiginiz hassasiyet ve destek için basta saglik çalisanlarimiza ve vatandaslarimiza tesekkür eder saglikli günler dileriz. Sagliginiz bizim için degerlidir.." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA