Binlerce Hayvan Tedavi Edildi, Yüzlercesi Sahiplendirildi

Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi, sokak hayvanlarinin sicak bir yuvaya kavusmalari için faaliyetlerine devam ederken, bu kapsamda 2021 yilinda 531 sokak hayvani sahiplendirildi, bin 315 hayvan kisirlastirildi, 4 bin 293 hayvana ise kuduz, karma ve parazit asisi yapildi.

Binlerce Hayvan Tedavi Edildi, Yüzlercesi Sahiplendirildi
Tepebasi Belediyesi, sahiplendirdigi binlerce sokak hayvani ile bu alandaki öncülügünü sürdürüyor. 2009 yilindan bugüne 10 binden fazla sokak hayvanini sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi, sahiplendirme çalismalarina devam ediyor. 2021 yilinin Ocak-Kasim arasi 11 aylik döneminde merkez tarafindan sahiplendirilen sokak hayvani sayisi 531’e ulasti. Sokak hayvanlarini sicak bir yuvaya kavusturan duyarli vatandaslar da tüm kent halkina, “Satin alma, sahiplen” diyerek can dostlara kucak açmalarini tavsiye ediyor.

Tepebasi Belediyesi yetkilileri ayrica Dogal Yasam Merkezi’nin 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda çalismalarini sürdürdügünü, sokak hayvanlarinin tedavi ve asi programlari kapsaminda merkezde misafir edildigini, ardindan yasal düzenlemeler ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde alindiklari yerlere birakildigini kaydetti.



Kisirlastirma, asilama ve besleme çalismalari

Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen kisirlastirma ve asilama çalismalari da hiz kesmeden devam ediyor. 11 aylik periyotta Dogal Yasam Merkezi’nde bin 315 kedi ve köpegin kisirlastirmasi, 4 bin 293 kedi ve köpegin de kuduz, karma ve parazit asilari yapildi. Tepebasi Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri özellikle soguk havanin etkisini artirdigi dönemlerde de can dostlari yalniz birakmiyor. Belediye ekipleri kirsal mahalleler ve kent merkezinde, sokak hayvanlari için besleme faaliyetlerini sürdürüyor.

“Yasam haklarina saygi duyalim”

Konuya iliskin degerlendirmede bulunan Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da “1999’da göreve geldigimizde, Tepebasi Belediyesi’nde görevli bir veteriner hekim dahi yoktu. Bugün ise sokak hayvanlarini sahiplendirme, asilama ve kisirlastirma çalismalarinda örnek bir noktaya ulastik. Sokak hayvanlari konusunda toplum olarak her birimize önemli görevler düsüyor. Bir hevesle alinip bakilamayan ve sokaga birakilan ya da baska bölgelerden Tepebasi’na birakilan hayvanlar, bizlerin çalisma yükünü artiriyor. Bu yükü gönüllülerimiz ve STK’larimiz ile paylasiyor olmaktan da ayrica mutluyuz. Bu dünyaya, hayvanlar ile birlikte geliyoruz. Bizlerle beraber onlarin da yasama hakki oldugunu unutmamaliyiz. Yasalarin belirledigi çerçevede ve en yüksek hassasiyet ile sokaktaki canlar için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA