Binlerce Hayvan Tedavi Edildi, Yüzlercesi Sahiplendirildi
Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi, sokak hayvanlarinin sicak bir yuvaya kavusmalari için faaliyetlerine devam ederken, bu kapsamda 2021 yilinda 531 sokak hayvani sahiplendirildi, bin 315 hayvan kisirlastirildi, 4 bin 293 hayvana ise kuduz, karma ve parazit asisi yapildi.

Tepebasi Belediyesi yetkilileri ayrica Dogal Yasam Merkezi’nin 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda çalismalarini sürdürdügünü, sokak hayvanlarinin tedavi ve asi programlari kapsaminda merkezde misafir edildigini, ardindan yasal düzenlemeler ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde alindiklari yerlere birakildigini kaydetti.
Kisirlastirma, asilama ve besleme çalismalari
Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen kisirlastirma ve asilama çalismalari da hiz kesmeden devam ediyor. 11 aylik periyotta Dogal Yasam Merkezi’nde bin 315 kedi ve köpegin kisirlastirmasi, 4 bin 293 kedi ve köpegin de kuduz, karma ve parazit asilari yapildi. Tepebasi Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri özellikle soguk havanin etkisini artirdigi dönemlerde de can dostlari yalniz birakmiyor. Belediye ekipleri kirsal mahalleler ve kent merkezinde, sokak hayvanlari için besleme faaliyetlerini sürdürüyor.
“Yasam haklarina saygi duyalim”
Konuya iliskin degerlendirmede bulunan Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da “1999’da göreve geldigimizde, Tepebasi Belediyesi’nde görevli bir veteriner hekim dahi yoktu. Bugün ise sokak hayvanlarini sahiplendirme, asilama ve kisirlastirma çalismalarinda örnek bir noktaya ulastik. Sokak hayvanlari konusunda toplum olarak her birimize önemli görevler düsüyor. Bir hevesle alinip bakilamayan ve sokaga birakilan ya da baska bölgelerden Tepebasi’na birakilan hayvanlar, bizlerin çalisma yükünü artiriyor. Bu yükü gönüllülerimiz ve STK’larimiz ile paylasiyor olmaktan da ayrica mutluyuz. Bu dünyaya, hayvanlar ile birlikte geliyoruz. Bizlerle beraber onlarin da yasama hakki oldugunu unutmamaliyiz. Yasalarin belirledigi çerçevede ve en yüksek hassasiyet ile sokaktaki canlar için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.
