Baskent'te Yilbasi Öncesi Terör Örgütü DEAS'a Operasyon

Ankara polisinin yilbasi öncesi terör örgütü DEAS’a yönelik düzenledigi operasyonda 5 kisi gözaltina alindi.

Baskent'te Yilbasi Öncesi Terör Örgütü DEAS'a Operasyon
Alinan bilgiye göre, DEAS terör örgütünün yaklasan yilbasi nedeniyle eylem arayislarinin arttigi bilgisinin Ankara Istihbarat Sube Müdürlügünce alinmasi üzerine; DEAS terör örgütü mensuplari ile irtibat halinde olan veya geçmiste çatisma bölgelerinde DEAS terör örgütü adina faaliyet gösteren sahislarin tespitine yönelik çalismalar derinlestirildi. Istihbarat ve TEM Sube Müdürlükleri görevlilerinden olusan ekip tarafindan teknik analiz çalismalarina baslandi.

Çalismalar esnasinda örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve çatisma bölgelerindeki terör örgütü mensuplarina maddi yardim sagladiklari bilgilerine ulasilan sahislarla ilgili sorusturmaya baslanmak üzere Ankara Cumhuriyet Bassavciligi ile koordine kuruldu. Açilan sorusturma kapsaminda; terör örgütü mensuplarinin bulundugu sosyal medya platformlari ve internet kanallarindaki paylasilan videolar da incelemeye alindi.

Sorusturma kapsaminda yapilan teknik degerlendirme ve internet analizleri sonucunda 3’ü Türk vatandasi, 2’si yabanci uyruklu toplam 5 süpheliyle ilgili operasyon karari alindi.

Ankara TEM Sube Müdürlügünce il genelinde gerçeklestirilen eszamanli operasyon neticesinde 5 süpheli yakalandi.
Kaynak: İHA