Aksaray'da Ögretmenin Ögrencisini Darbetmesiyle Ilgili Görevlendirilen Müfettisler Çalismalarini Tamamladi

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu: 'Biz dosyayi geregi için Milli Egitim Bakanligina gönderdik. Dosyada müfettislerimizin getirdigi bazi cezalar ve uygulamalar var. Onlarin yapilmasi için Milli Egitim Bakanliginin bu konuda onay vermesi gerekiyor'

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, Ortaköy ilçesinde bir ögrencinin ögretmeni tarafindan darbedilmesine iliskin görevlendirilen Milli Egitim müfettislerinin çalismalarini tamamladigini, dosyanin Milli Egitim Bakanligina gönderildigini söyledi.

Vali Hamza Aydogdu, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri ziyareti sonrasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, Ortaköy ilçesindeki Sehit Salih Aksu Ortaokulu'nda yasanan olayin herkesi üzdügünü söyledi.

Görevlendirilen müfettislerin konuya iliskin çalismalarini tamamladigini belirten Aydogdu, "Biz dosyayi geregi için Milli Egitim Bakanligina gönderdik. Dosyada müfettislerimizin getirdigi bazi cezalar ve uygulamalar var. Onlarin yapilmasi için Milli Egitim Bakanliginin bu konuda onay vermesi gerekiyor. Biz dosyasi üst yazi ile birlikte gönderdik. Insallah bakanliktan da onay geldiginde sonucu hep beraber görecegiz." diye konustu.

Vali Aydogdu, ögrencinin ögretmene, ögretmenin ögrenciye, yani siddetin her türlüsüne karsi olunmasi gerektigini ifade etti.

Sadece bu gibi olaylarin meydana geldiginde siddet konusunun gündeme gelmesinin dogru olmadigini belirten Aydogdu, sunlari kaydetti:

"Biz tüm vatandaslar ve insanlar olarak siddeti her gördügümüz yerde sadece kameralar önünde, medyaya yansidiginda degil davranislarimizla buna karsi oldugumuzu göstermemiz gerekiyor. Bu aslinda kültür meselesi. Onun için aileden baslayarak okulda, sokakta ve çevremizde bunun egitimini vermemiz gerekiyor. Bir de pandemi süreci yasadik. 1,5 yil hepimiz evlerimizde kaldik. Onun için bu anlamda herkesin birbirine destek olmasi gerekiyor. Siddeti toplumun içerisinde yuvalanan noktalari çok iyi tespit edip, onlari ciddi anlamda tedavi etmemiz gerekiyor. Eger tespitleri ve tedavileri dogru yaparsak toplumda siddet gittikçe azalir."

- Olay

Aksaray'in Ortaköy ilçesindeki Ortaköy Sehit Salih Aksu Ortaokulunda görevli matematik ögretmeni Ali Riza Y'nin, ögrencisi S.T.K'yi darbettigi görüntüler, 22 Aralik'ta basina yansimis, ayni gün Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamada, ögretmen hakkinda sorusturma baslatildigi bildirilmisti.

Valilikten yapilan yazili açiklamada ise 14 Aralik'taki olayla ilgili bilgi alinir alinmaz ögretmenin okulla ilisiginin kesildigi, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan yazili açiklamada da 14 Aralik'ta baslatilan sorusturma kapsaminda süpheli ögretmenin gözaltina alindigi, sevk edildigi hakimlikçe adli kontrol karari uygulandigi bildirilmisti.

Hazirlanan iddianamede sanik Ali Riza Y. hakkinda "beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi kamu görevlisinin sahip bulundugu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle basit yaralama" suçundan üst hadden ceza verilmesi istenmisti.
Kaynak: AA