Zonguldak'ta Yarali Bulunan Köpegin Gözleri Oyulmamis Hastaliktan Akmis

Alapli Belediyesi: 'Köpegin gözlerinde herhangi bir daglama veya yaralama tespit edilmedigi veteriner hekimin ilk müdahalesinde anlasilmistir'.

Zonguldak'in Alapli ilçesinde iki gün önce gözlerinin oyuldugu süphesiyle tedaviye alinan ancak kurtarilamayan sokak köpeginin hastaliktan öldügü bildirildi.

Alapli Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, 25 Aralik'ta Karsiyaka Mahallesi'nden gelen bir ihbari degerlendiren Alapli Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerinin yarali bulduklari sokak köpegini belediyenin Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettigi animsatildi.

Yarali köpegin ilk müdahalesinin merkezde görevli veteriner hekim tarafindan yapildigi aktarilan açiklamada, "Yapilan degerlendirmede, yarali köpegin bronkopnömoniden dolayi burunda irinli akinti, gözlerde lakrimasyon artisi, solunumda azalma, hipotermi, dehidrasyon ve ishal oldugu saptanmistir." ifadesine yer verildi.

- "Iskenceye maruz kaldigi haberleri gerçegi yansitmiyor"

Köpegin tedavisi devam ederken sosyal medyada köpegin gözlerinin daglanarak iskenceye maruz kaldigina iliskin haber ve paylasimlar yapildigina dikkat çekilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Köpegin gözlerinde herhangi bir daglama veya yaralama tespit edilmedigi veteriner hekimin ilk müdahalesinde anlasilmistir. Göz çevresinde olusan yaralar ve kanamalar, lakrimasyon artisi sonucu olusmustur. Sosyal medyada yapilan haber ve paylasimlarin gerçegi yansitmadigi anlasilmistir. Yarali sokak köpeginin tedavisi merkezimizde devam ederken dün tüm müdahale ve yapilan tedavilere ragmen kurtarilamamistir."

Alapli ilçe merkezinde 25 Aralik'ta vatandaslar, iki gözünün de oyuldugunu düsündükleri yarali köpek gördüklerine dair ihbarda bulunmustu. Bölgeye gönderilen Alapli Belediyesi ekiplerince alinan köpek, Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altina alinmisti.
Kaynak: AA