Sehide Çeyrek Asirlik Vefa

Vatani görevini yaptigi Sirnak’in Silopi Ilçesi’nde 30 Aralik 1996 yilinda hain saldiri sonucu sehit olan Jandarma Komando Er Hüseyin Kus’u komutanlari ve asker arkadaslari, 25 yildir memleketi Denizli’nin Sarayköy Ilçesi’nde anarak, büyük vefa örnegi gösteriyor.

Sehide Çeyrek Asirlik Vefa


Sirnak’in Silopi ilçesinde 25 yil önce PKK’li teröristlerin hain saldirisi sonucu sehit olan Jandarma Komando Er Hüseyin Kus’un silah arkadaslari sehidin ölüm yil dönümünde Türkiye’nin dört bir yanindan Sarayköy’e gelerek mezari basinda dua ediyor. Gelenek haline gelen büyük vefa örnegi bu yil da bozulmadi. Sarayköy Belediye Baskani Ahmet Necati Özbas’in ev sahipliginde sehit Kus’un anisina Belediye Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlige Sarayköy Kaymakami Celalettin Cantürk, Belediye Baskani Ahmet Necati Özbas, Denizli Il Jandarma Alay Komutani Albay Veysel Yanik, Ilçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalim, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ugur Bekir Bakirci, Albay Mustafa Mercan, Sehit Hüseyin Kus’un silah arkadaslari ve sehit babasi Osman Kus katildi.



“Çeyrek asirdir, 25 yildir yaz, kis demeden buradasiniz”

Her sene bir araya gelmekten gurur ve mutluluk duydugunu aktaran Baskan Özbas, “Karsimizda sizleri görünce Türkiyemiz, Cumhuriyetimiz, Atamiz, kahraman sehitlerimiz ve gazilerimiz aklimiza geliyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu topluluk Türkiye’ye örnek, dünyaya bir mesajdir. Çeyrek asirdir, 25 yildir yaz, kis demeden buradasiniz. Hiçbir yerde örnegi görülmemis büyük vefa örnegi anma günümüzde bir kez daha gösteriyoruz ki bizim bitmeyen bir askerligimiz ve gelmeyen bir teskere hakikatimiz var. Çünkü hepimiz vatanimiz için canimizi vermeye haziriz. Bu can bu tenden ne zaman giderse iste o zaman teskeremiz gelmis demektir. Sizler bu vefa örnegi ile gerçek bir tarih yazdiniz, gerçek bir hikayenin kahramanlariniz. Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yasayan gazilerimize Allah’tan saglik ve sihhat diliyorum” dedi.



“Beni 25 yildir yalniz birakmiyorsunuz”

Sehit Kus’un babasi Osman Kus, “Beni 25 yildir yalniz birakmiyorsunuz. Ben sizleri gördügüm zaman, kendi evladimi görmüs gibi oluyorum. Hepinizden Allah razi olsun” diye konustu.



“Sehit olunacaksa da hepimiz sehit olmak için haziriz”

Denizli Il Jandarma Alay Komutani Albay Veysel Yanik, “ Bizim için sehitlik çok özel bir konudur. Bu nefes bu bedende oldugu sürece vatanimizin birligi, dirligini koruyacak, dünyamizin sonuna kadar yasatmak için elimizden gelen tüm fedakarligi yapacagiz. Sehit olunacaksa da hepimiz sehit olmak için haziriz. Ki bu ugurda yemin ettik. Tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalan yakinlarina saglik, sihhat vermesini temenni ediyorum” seklinde konustu.



“Kardesimiz operasyon sirasinda er tabiriyle torununa füze gelmesin diye üzerine atliyor ve o sirada vuruluyor”

O dönemde üstegmen olan bölük komutani emekli Albay Mustafa Mercan 25 yil önce yasananlari anlatti. Mercan, “30 Aralik’ta kaybettigimiz Hüseyin Kus kardesimizin 25. yili. Hüseyin Kus kardesimiz katyusa füzesiyle sehit olan ilk askerimidir. Kardesimiz operasyon sirasinda er tabiriyle torununa füze gelmesin diye üzerine atliyor ve o sirada vuruluyor. Kardesimizin emaneti ailesinin her zaman yaninda olmak istedik ve her yil Sarayköyümüzde toplaniyoruz. 25 yildir Osman babamin acilarini hafifletebilir miyiz, evladi olabilir miyiz diye bir olduk, diri olmaya çalistik. Sehitler televizyondan sadece 10 veya 15 saniyede anilmiyor. Sehitler bu ülkede hiç unutulmuyor. Sürekli aniliyor. Sarayköy’de bu milletin gerçek yüzünü gösterdik” seklinde konustu.



Daha sonra sehit Hüseyin Kus’un evinin önünde düzenlenen mevlit hayrina katilan Ercan Sahin Sinir Karakolu’nda görev yapan askerler, sehit ailesini ziyaret etti ve helallik aldi. Ayrica mevlit hayrinda ilçe protokolü, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Denizli Il Jandarma Alay Komutani Albay Veysel Yanik’ta yer aldi. Daha sonra sehitlige geçilerek Sehit Hüseyin Kus’un mezari basinda dua edilip karanfil birakildi.
Kaynak: İHA