Saglik-Sen Il Divan Toplantisi Yapildi

Saglik-Sen Gaziantep Subesi ve Adana Subesi’nin Il Divan Toplantisi yapildi.

Saglik-Sen Il Divan Toplantisi Yapildi
Il Divan Toplantisi’na Saglik-Sen Genel Baskani Semih Durmus, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Baskan Yardimcilari Mahmut Faruk Dogan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu ile çesitli illerden gelen Saglik-Sen sube baskanlari ve saglik çalisanlari katildi.

Toplantida konusan Saglik-Sen Genel Baskani Semih Durmus, "Saglik çalisanlari basta olmak üzere kamu çalisanlarini ekonomik dalgalanmalara ezdirmeyecek bir ücret artisi temel talebimizdir. Bu konudaki mücadelemizi kararlilikla sürdürüyoruz” dedi.

Durmus, sendikal gündemle ilgili de açiklamalarda bulunarak, “6’nci Dönem Toplu Sözlesme ile saglik çalisanlari özelinde sabit ek ödemenin yüzde 20 oraninda artirilmasi gibi önemli kazanimlar elde ettik. Ancak son aylarda yasanan ekonomik dalgalanmadan dolayi alim gücünü ve refah seviyesini yükseltecek bir iyilestirme talebimizi her platformda dile getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Saglikçilara yönelik düzenlemenin Meclise getirilmesini bekliyoruz”

Saglik çalisanlariyla birlikte tüm kamu çalisanlarina ilave zam yapilmasi konusunda Cumhurbaskani Erdogan ile görüstüklerini hatirlatan Durmus, “Son dönemde yasanan ekonomik sikintilar nedeniyle asgari ücrete yapilan yüzde 50 artis önemli bir adim oldu. Ancak bu ekonomik sikintilardan toplumun tüm kesimleri gibi pandemi sürecinin kahramani saglik ve sosyal hizmet çalisanlarimiz da son derece olumsuz etkilendi, ücretleri eridi. Bu nedenle Cumhurbaskanimiz ile yaptigimiz görüsmede ilave zam yapilmasi talebimizi dile getirdik. Ekonomik dalgalanmanin verdigi zarari telafi edecek ek zam istedik. Ayrica üzerinde çalisilmaya baslandigi duyurulan saglik çalisanlarinin ücretlerine yönelik yapilacak düzenlemenin de en kisa sürede Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz” dedi.



“Vergi muafiyeti önemli bir adim ancak gerçek ihtiyaç ek zam”

Vergi muafiyetinin önemli bir adim oldugunu ancak zam yapilmasinin daha önemli oldugunu ifade eden Durmus, “Kamu görevlilerine yönelik vergi muafiyeti düzenlemelerini olumlu bir adim olarak degerlendiriyoruz. Ancak ekonomik getiri açisindan tek basina kesinlikle yeterli degil. Zira kamuoyunda zikredilen rakamlar gerçegi yansitmamakta, düzenleme kayda deger bir ücret artisina sebep olmamaktadir. Dolayisiyla ek zam talebimiz geçerliligini ve önemini korumaktadir” seklinde konustu.



“Saglik-Sen olarak çalisanlarimizin inanci ve umuduyuz”

Saglik-Sen Gaziantep Sube Baskani Mehmet Ali Arayici ise, kutsal bir amaca emek verdiklerini belirterek, “Saglik-Sen olarak biz çalisanlarimizin inanciyiz, umuduyuz. Biz rakamlara sigmayacak kadar büyük bir davanin mensuplariyiz. Yikilani onarmak, döküleni toplamak hep bize düstü ve hep bize düsecek. Bu yüzden en zor sartlarda bile inancimizi, kararliligimizi asla yitirmedik. Bundan sonra da yitirmeyecegiz. Ayni ask ve ayni heyecanla hizmete devam edecegiz” dedi.



“Tabandan kopuk olarak sendikacilik yapilmaz”

Saglik-Sen Adana Sube Baskani Bekir Nennioglu, Saglik-Sen’in kuruldugu günden bugüne insani ve emegi merkeze aldigini dile getirerek, “Sendikacilik bir meslek, bir heves isi degildir. Sendikacilik, ahlakli, cesur ve imanli kimselerin isidir. Yatarak, çalismadan, üretmeden sendikacilik yapilmaz. Tabandan kopuk olarak, çalisanin derdiyle dertlenmeden, sevincine ortak olmadan sendikacilik yapilmaz. Sendikacilik saglik çalisanlarina, ülkeye ve millete hizmet etmektir. Mücadele etmeden haklarimizi almak mümkün degil. Tüm saglik çalisanlari birleserek, sendikalasarak haklarimizi alacagiz. Elimizde büyük bir güç var, bu güç imanimiz ve birlikteligimizdir. Biz, bir ve beraber oldugumuz sürece asamayacagimiz hiç bir engel yoktur” diye konustu.

Kaynak: İHA