(ÖZEL) Belçika'da Rahatsizlandi, Türkiye'de Tedavi Olmayi Tercih Etti

Belçika’da seferdeyken rahatsizlanan tir soförü Mevlüt Gündogan, basvurdugu hastanede tüm böbregini kaplayan tümör oldugunu ögrenmesine ragmen, ameliyatini Türkiye’ye gelerek oldu.

(ÖZEL) Belçika'da Rahatsizlandi, Türkiye'de Tedavi Olmayi Tercih Etti
Afyonkarahisar’da yasayan 39 yasindaki tir soförü Mevlüt Gündogan, Belçika’da seferdeyken idrarindan kan gelme sikâyetiyle hastaneye basvurdu. Belçika’da tomografisi yapilan Gündogan’in, böbreginde kitle oldugu ve ameliyat olmasi gerektigi söylenince Türkiye’ye döndü. Tedavi olmak için Eskisehir Sehir Hastanesi’ni tercih eden hastaya, Üroloji bölümünde yapilan tetkiklerde, tüm böbregini kaplayan bir tümör saptandi. Yurt disindaki tetkiklerde saptanamayan bir durum daha ortaya çikarilarak, vücudun ana toplardamari olan vena cava adi verilen damarin içinde de yerlestigi görüldü.

Ölüm riski fazla olan bu ameliyati kabul eden Mevlüt Gündogan’in, Doç. Dr. Aykut Aykaç ve Doç. Dr. Coskun Kaya tarafindan 2 buçuk saat süren ameliyati basarili bir sekilde gerçeklestirildi.

Sayili hastanede yapilan bu ameliyat sonrasi Gündogan, 4’üncü günde taburcu edildi.

"Ayni zamanda mesanesinde de bir kanamasi vardi"

Ameliyati gerçeklestiren Üroloji Uzmani Doç. Dr. Coskun Kaya, “Belçika’dayken yurtdisina sefer sirasinda siddetli kanamasi oluyor. Aslinda daha önce de kanamasi olmus ama hep ihmal etmis. Bu sefer kanamasi fazla olunca Belçika’da bir hekime basvuruyor. Orada yapilan tomografilerde de böbreginde kitle oldugu söylenmis. Hasta da tedavisinin Türkiye’de yapilmasini tercih etmis. Bunun üzerine hasta ülkeye döndükten sonra bize geldi. Biz yeniden filmlerini degerlendirdigimizde sadece böbrekte olan bir kitlenin olmadigini, ayni zamanda böbrekten kaynaklanan bir kitlenin damarlara da yayildigini fark ettik. Ayni zamanda mesanesinde de bir kanamasi vardi. Hastaya durumu anlattik. Yaptigimiz incelemelerde vücudun toplardamarlarina kadar ilerlemis bir böbrek tümörü oldugunu gördük. Bu çok riskli bir ameliyat. Yani orada toplardamari, ameliyat esnasinda açip onarmak ve pihtiyi çikarmak, çok sayili merkezde yapilabilen bir islem. Ameliyat sonrasi dönemde de hayatta kalma orani iki hastadan bir tanesi ölüyormus gibi düsünebiliriz. Bunu hastamiza anlattik, hastamizda durumu kabul etti” dedi.



"Artik patoloji sonucunu bekleyecegiz"

Hastanin ameliyattan 4 gün sonra taburcu olabilecegini belirten Doç. Dr. Kaya, gerekirse ek tedavi verebileceklerini söyledi.

Hastanin durumu hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Kaya, "Hastamizin mevcut kilosundan dolayi laporoskopik olarak ameliyatin daha rahat olacagini düsündük. Ilk önce laporoskopik yani kapali olarak girdik. Böbregini ve etrafindaki dokulari serbestledikten sonra ana toplardamara yani vena kava dedigimiz yere ulastik. Hastamiz 3 gün önce ameliyat oldu Allah nasip ederse de yarin taburcu yapacagiz. Durumu gayet iyi. Isine gücüne dönecek. Artik patoloji sonucunu bekleyecegiz. Gerekirse ek tedavi de verebiliriz” diye konustu.



“Ameliyatimiz basarili bir sekilde geçti”

Afyonkarahisarli tir soförü Mevlüt Gündogan, yasadigi süreci su sözlerle anlatti:

"Yurtdisindayken biraz rahatsizlandim. Orada bir hastaneye gittim, iki gün yattim. Daha sonra bu tarafa taburcu oldum. Türkiye’ye gelince Eskisehir Sehir Hastanesinden Coskun hocamizi tavsiye ettiler. Geldik, hocam filmlerimizi çekti. Allah razi olsun ilgilendi. Ondan sonra ameliyata girdik. Ameliyatimiz basarili bir sekilde geçti. Arkadaslar olsun, kendileri olsun çok ilgilendiler bizimle. Suanda iyiyim sükür. Ameliyattan önce idrardan normal bir pihtilasmis kan geliyordu. Arada gelip kesiliyordu. Bir gün sik gelmeye basladi.

Kendi kendime süphelendim. Doktora gittim Belçika’da. Ondan sonra sonuç ameliyata döndü."
Kaynak: İHA