Konferans Salonunda Antrenman Yapan Ögrenciler Floor Curlingte Basariya Doymuyor

Gaziantep'in dezavantajli bölgesindeki ilkokulda görevli ögretmen çift, kötü aliskanliklardan uzaklastirmak amaciyla okulun konferans salonunda antrenman yaptirdigi floor curling sporculari birçok basari sagladi Karacaoglan Ilkokulu Beden Egitimi Ögretmeni Yeliz Kaya Altun: 'Ilk müsabakamiz, Sivas'ta 2019'da okullar arasinda düzenlenen floor curling yarismasinda, yildiz kategorisinde erkek ve kiz takimlarimiz, hiç yenilmeden Türkiye sampiyonlugunu okulumuza getirdi' Sosyal bilimler ögretmeni Oguzhan Altun: 'Bu ögrencilere yeterli imkanlar daha fazla verildiginde daha iyi isler yapacagina inaniyoruz'.

FIRAT ÖZDEMIR - Gaziantep'in dezavantajli bölgesindeki ilkokulda görevli ögretmen çift, kötü aliskanliklardan uzaklastirmak amaciyla okulun konferans salonunda antrenman yaptirdigi floor curling sporculari, aralarinda Türkiye sampiyonlugu da olan basarilar elde etti.

Sehitkamil ilçesindeki Karacaoglan Ortaokulu'nda görevli beden egitimi ögretmeni Yeliz Kaya Altun ve esi sosyal bilgiler ögretmeni Oguzhan Altun, ögrencilerini bölgenin dezavantajlarindan korumak ve sporla hayatlarina dokunmak için çalisma baslatti.

Floor curling egitimi alan ve okulun spor salonu olmadigindan konferans salonunda ögrencileriyle kisitli imkanlarda çalismalara baslayan ögretmen çift, kiz ve erkek takimlariyla önemli basari kazandi. Kulüp kurarak, mezun olan ögrencilerle iletisimlerini koparmayan fedakar ögretmen çift, ögrencilerin hayatina dokunduklari için de mutluluk yasiyor.

Yeliz Kaya Altun, AA muhabirine, 2019'da okulda floor curling sporunu oynamaya basladiklarini söyledi.

Kendi çabalariyla ve Vali Davut Gül'ün destekleriyle sporun yapilmasi için malzeme tedarik ederek, antrenman yaptiklarini ifade eden Yeliz Kaya Altun, sunlari kaydetti:

"Okulda zemin olarak sikinti vardi. Tas kaymasi için uygun zemin arayisina girdik. Okulumuzda spor salonu olmamasi nedeniyle antrenman yerimizi konferans salonumuz oldu. Istedikten sonra her yerde her sekilde ve kosulda çalisma yapabiliyorsunuz. Tabii gönül ister ki spor salonumuz olsun ve daha çok ögrencimizle oynayalim. Burada kisitli imkan ve alanda çalismalarimizi yürütüyoruz. Antrenman ve çalismalarimiza devam ettirerek, yarismalara katildik. Ilk müsabakamiz, Sivas'ta 2019'da okullar arasinda düzenlenen floor curling yarismasinda, yildiz kategorisinde erkek ve kiz takimlarimiz, hiç yenilmeden Türkiye sampiyonlugunu okulumuza getirdi. Bu basariyi getirince çok mutlu olduk."

Oguzhan Altun ise esiyle is birligi yaptigini ve ögrencilere floor curlingle tanistirdiklarini belirtti.

Ilk basta ögrenci bulmakta zorluk çektiklerini, velilerle tek tek görüstüklerini dile getiren Altun, "Çünkü bulundugumuz dezavantajli bir bölge ve aileler disariya çocuklarini göndermek istemiyor. Biz bu algiyi kirmak adina ailelere yalvardik ve bir yola çiktik. 2019'daki ilk turnuvamizda Sivas'ta hem erkek hem de kizlarda Türkiye sampiyonu olduk. Ondan sonra hem ögrencilerimizin, hem okulumuzun ve hem de kent yasaminda floor curlingte önemli bir gelisme saglandi." degerlendirmesinde bulundu.

Altun, son katildiklari Adana'daki organizasyonda ise erkek takimlarin birinci, kiz takimlarinin ise üçüncü oldugunu dile getirdi.

- "Çocuklari çevrenin zararlarindan uzaklastirmaya çalisiyoruz"

Mezun olan ögrencilerin yerine takim için ilana çiktiklarinda 600 civarinda ögrencinin basvuru yaptigi vurgulayan Oguzhan Altun, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimizin spora bu kadar talebi olmasi bizi çok mutlu etti. Burada önyargiyi kirmak çok zordu, çünkü dezavantajli bölgeydi. Çocuklari çevrenin zararlarindan uzaklastirmaya çalisiyoruz. Çocuklara disarida gezecekleri, kötü aliskanliklar edinecegine burada hem spor ahlaki hem de aile ve oyun ahlakini burada yansitmis oluyoruz. Okulumuz konferans salonunda çalisiyoruz ve buradan basarilar elde ediyoruz. Bu ögrencilere yeterli imkanlar daha fazla verildiginde daha iyi isler yapacagina inaniyoruz. Okulumuz bir spor salonu olsa sadece bizim bransimiz degil okulumuzda 14'e yakin spor bransi yapilabilir ve daha fazla basari elde edilebilir."

- Oyuncu Ipek Ay: "Milli sporcu olmak istiyorum"

Kulüp oyuncusu Ipek Ay da 4 yildir bubransi yaptigini ve sampiyonluklar elde ettiklerine isaret ederek, "Spor bize çok güzel seyler katiyor. Basari, kültür gibi birçok alanda önemli katkisi var. Bunlari ögretmenlerimiz sayesinde kazandik. Bundan sonra floor curlingde milli sporcu olmak istiyorum. Bütün deger ve egitim verilmeyen kiz çocuklarina destek olmak istiyorum." diye konustu.
Kaynak: AA