Kayak Sezonunu Açan Cibiltepe'ye Iran, Irak Ve Azerbaycan'dan Ilk Turist Kafileleri Geldi

Iranli turist Fatima Safayi: 'Sezonun baslangicinda Iran'dan 50 kisilik grup olarak geldik. Cibiltepe'nin kristal kari meshur, pistler de ormanlik alanda oldugu için herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim'

Türkiye'nin önemli kis turizm merkezlerinden Kars'in Sarikamis ilçesindeki Cibiltepe Kayak Merkezi'ne Iran, Irak ve Azerbaycan'dan ilk turist kafileleri geldi.

Sariçam ormanlari, kristal kari ve uzun kayak pistleriyle her yil binlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan Cibiltepe'ye hafta sonu yeni kayak sezonunu açmasinin ardindan yabanci turist kafileleri gelmeye basladi.

Iran, Irak ve Azerbaycan'dan gelen ilk turist kafileleri günesli havada kayak, snowbord ve kizak kaymanin keyfini yasadi.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin müdürü Bora Kanber, gazetecilere yaptigi açiklamada, sezonun açilmasiyla kayak merkezinde yogunlugun artmaya basladigini söyledi.

Kanber, muhtesem güzel bir havada, Sarikamis'in karla kapli sariçam ormanlari içinde kayak keyfi yasandigini belirterek, "Su anda bölgemize yakin ülkelerden Iran, Irak hatta Azerbaycan’dan yogun sekilde misafirlerimiz var. Yilbasi doluluk oranlari su anda yüzde 90’larin üzerine çikmis durumda. Bu günesli hava ve güzel kayak pistlerini tüm kayak severlerin kaçirmamasini isteriz." dedi.

Iranli tur operatörü Hamit Çarkçi da sezon baslangicinda ilk kayaksever grubu karin yagmasiyla Cibiltepe'ye getirdiklerini ifade ederek, "Sarikamis Iranlilarin vazgeçemeyecegi bir kayak merkezi, kristal kari, sariçam ormanlarini çok seviyorlar. Ikinci grubumuzu yilbasinda getirecegiz. Insallah kazasiz belasiz iyi bir sezon geçirecegiz." diye konustu.

Iran'dan gelen Fatima Safayi ise Sarikamis'taki kayak merkezine hayran kaldiklarini dile getirerek, "Sezonun baslangicinda Iran'dan 50 kisilik grup olarak geldik. Cibiltepe'nin kristal kari meshur, pistler de ormanlik alanda oldugu için herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA