Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu Gönüllülerle Çevre Temizligi Yapti

Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, üniversite ögrencisi ve vatandaslardan olusan çevre gönüllüleriyle birlikte temizlik yapti.

Belediye öncülügünde bir araya gelen gönüllülerden olusan yaklasik 50 kisilik grup, Inci Tepesi mevkisini temizledi. Temizlik çalismasina Belediye Baskani Galip Vidinlioglu da katildi.

Vidinlioglu, gazetecilere, "Marifet temizlemek degil, kirletmemek" sloganiyla çevreye karsi bir farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.

Kastamonu Çevre Gönüllüleri grubuyla birlikte güzel bir çalismaya imza attiklarinin belirten Vidinlioglu, "Gelecege miras birakacagimiz en büyük hazine çevredir. Çevremizi temiz tutmak, onu korumak ve temizlemek tüm vatandaslarimizin görevidir. Biz mücavir alan disinda kalan bölgelerimizin temizligini yapabilmek adina önemli bir adim attik. Gönüllülerimiz ise bu adima çok güzel sahip çiktilar. Kastamonu Çevre Gönüllüleri toplulugunu olusturduk. Her gün büyüyen çevresever bir aile olduk." dedi.

Geçtigimiz ay da benzer bir çalisma yaptiklarini hatirlatan Vidinlioglu, "Çevre konusundaki duyarliliklari en üst seviyede olan gençlerimizle Türkiye'nin en temiz sehri Kastamonu'muzun dogasini ve çevresini temiz tutmak adina temizlik çalismalarimiza devam ediyoruz. Doga hepimizin, çevre hepimizin ve hepimizin bu bilinci en üst seviyede yasatmasi gerekli. Doga ve çevre gelecegimiz. Gelecegimize sahip çikalim." diye konustu.

Vidinlioglu önümüzdeki süreçte çevre temizlik programlarinin artarak devam edecegini aktardi.

Kaynak: AA