HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu, Adana'da Konustu Açiklamasi

'Memur, isçi emeklileri ve memurlar maas artisiyla ilgili müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizim emekli ve memur maaslarina yapilacak olan zammin da gerçek enflasyonun, çarsi pazardaki enflasyonun altinda kalmamasi gerektigi yönünde düsüncemiz var'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, "Memur, isçi emeklileri ve memurlar maas artisiyla ilgili müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizim emekli ve memur maaslarina yapilacak olan zammin da gerçek enflasyonun, çarsi pazardaki enflasyonun altinda kalmamasi gerektigi yönünde düsüncemiz var." dedi.

Yapicioglu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledigi toplantida, iki günden bu yana Adana'da farkli kesimlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Vatandaslarla görüserek kentin ve ülkenin sorunlarini tespit etmeye çalistiklarini ifade eden Yapicioglu, genel anlamda ülkenin her tarafinda oldugu gibi Adana'da da birinci öncelikli gündemin ekonomi oldugunu belirtti.

Yapicioglu, dövizdeki düsüsün halen fiyatlara yansimadigini ve birçok kisinin bundan sikayetçi oldugunu kaydetti.

Asgari ücrete yapilan zamma deginen Yapicioglu, söyle devam etti:

"O dönem yapmis oldugumuz açiklamada, eger fiyat artislari durdurulmazsa, bu makul bir oranda açiklanan zammin, çok kisa bir sürede eriyecegini dile getirmistik. Memur, isçi emeklileri ve memurlar maas artisiyla ilgili müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizim emekli ve memur maaslarina yapilacak olan zammin da gerçek enflasyonun, çarsi pazardaki enflasyonun altinda kalmamasi gerektigi yönünde düsüncemiz var. Özellikle de memur emeklileri kismen isçi emeklilerine göre daha iyi maas almalarina ragmen, isçilerin bazilarinin açlik sinirinin yarisi oraninda bir parayla geçinmeye çalistiklari hususu göz önünde bulundurularak bu emeklilere seyyanen bir zam yapilmasi gerektigi yönünde bir görüsümüz var."

- Sahte içki nedeniyle yasanan ölümler

Yapicioglu, sahte içki nedeniyle yasanan ölümlere iliskin de "Her gün bu haberler televizyonlara yansimakta ve sahte içkiden ölenlerin sayisi 100'e yaklasti. Halen hastanede tedavi gören vatandaslarimiz var. Sadece sahte içki öldürmüyor. Sahte içki belki hemen öldürüyor ama içkinin bandrollü olani da aslinda insani yavas yavas öldürüyor. Insanin beden sagligina da akil sagligina da toplumsal sagligimiza da ciddi zararlar veren içkiyle ilgili bir farkindalik olusmalidir. Sadece sahte içkiye dikkat çekilmesi maalesef bu farkindaliga olumsuz anlamda bir etki etmektedir. Dünya Saglik Örgütü'ne göre, alkollü içkiler nedeniyle her yil yaklasik 2,5 milyon insan ölmektedir. Bunlar sahte içkiden ölen insanlar degildir. Alkol ve buna bagli hastaliklardan, rahatsizliklardan bu kadar çok sayida insan ölmesine ragmen sanki sadece içkinin sahtesinin öldürdügü seklinde bir algi olusturulmasini biz yanlis buldugumuzu buradan ifade edelim." degerlendirmesinde bulundu.

- Yemen'deki insani kriz

Yemen'deki insani krize de deginen Yapicioglu, "Birlesmis Milletler (BM) Dünya Gida Programi Yemen'de yardima muhtaç 8 milyon insana yapilan gida yardimini kisti. Neredeyse Yemen'in nüfusunun tamami yardima muhtaç haldeyken böyle bir kararin gelmesi oradaki insani krizi büyütecek bir gelismedir. Biz tekrar çagrimizi yapiyoruz. Basta Yemen olmak üzere iç savasla bogusan bütün memleketlerde bu iç savasin bir an önce sonlandirilmasi için herkes elini tasin altina koymali. Küresel barisi tehdit eden çatismalarin bir an önce sonlandirilmasi için ilgili kesimler, uluslararasi kuruluslar bir an önce harekete geçmelidir." diye konustu.
Kaynak: AA