GÜNDEM / 27 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Ondokuz Mayis Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Istiklal Marsi ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katilacak, Samsun Valiligi, Büyüksehir Belediye Baskanligi ve Adliye Sarayi'ni ziyaret edecek.

- Sentop, Diyanet TV Demir Hafiz Belgeseli tanitim gecesine katilacak. Programa, Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas da istirak edecek.

(Samsun/10.30/12.00/12.35/14.40) (Ankara/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türk Tanitma Vakfi Baskani Kemal Baytas için Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katilacak, partisinin MYK Toplantisi'na baskanlik edecek.

(Ankara/12.55/13.30) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AFAD Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Afet Risk Azaltma Plani Çalistayi"na katilacak.

(Ankara/09.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Savunma Bakanliginda askeri törenle karsilanacak, Bosna-Hersek Savunma Bakani Sifet Podzic ile bir araya gelecek. Genelkurmay Baskani Korgeneral Senad Masoviç'i kabul edecek Akar, Baskanlik Konseyi üyeleri ile görüsecek.

(Saraybosna) (Fotografli-Görüntülü)

3- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ege Sanayicileri ve Isinsanlari Derneginin toplantisina katilacak, Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi'ni ziyaret edecek.

(Izmir/12.30/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), aralik ayina iliskin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanim oranini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, aralik ayina iliskin sektörel güven endekslerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Büyük Önder Atatürk'ün Ankara'ya gelisinin 102. yil dönümü

- Ankara Valisi Vasip Sahin baskanligindaki heyet Anitkabir'i ziyaret edecek.

- 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanligi organizasyonunda Kara Harp Okulu'ndan Anitkabir'e Atatürk Garnizon Kosusu düzenlenecek. Atatürk'ün Ankara'ya gelisindeki ilk karsilanma noktasi Keklikpinari'nda kutlama töreni yapilacak.

- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun katilimiyla Atletizm Federasyonu ile Ankara Gençlik ve Spor Müdürlügü koordinasyonunda, Keklikpinari'ndan Tarihi Ankara Gari'na "86. Büyük Atatürk Kosusu" düzenlenecek.

- Tarihi Ankara Gari'ndan Ulus Atatürk Aniti'na Segmenler Kortej Yürüyüsü gerçeklestirilecek.

(Ankara/10.00/11.00/13.30/14.20/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk yarisi Yukatel Kayserispor-Demir Grup Sivasspor ve Ittifak Holding Konyaspor-Besiktas maçlariyla tamamlanacak.

(Kayseri/Konya/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA