Felçli Kalirsin Denilen Hasta Lokman Hekim Van Hastanesinde Sagligina Kavustu

Boynundaki glomus tümörü nedeniyle felçli kalirsin denilen Kübra Ülger Köse isimli Tekirdagli hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyatla sagligina kavustu.

Felçli Kalirsin Denilen Hasta Lokman Hekim Van Hastanesinde Sagligina Kavustu
Tekirdag’da yasayan Kübra Ülger Köse (29), boynundaki glomus tümörü nedeniyle Istanbul’da birçok hastaneye gitti. Doktorlarin felç kalirsin demeleri üzerine Lokman Hekim Van Hastanesine gelen Köse, burada yapilan basarili ameliyatla sagligina kavustu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Basel, Kübra Ülger Köse’nin annesinin 10 gün önce kendilerine ulastigini ve kizinin filmlerini gönderdigini ifade ederek, “Burada filmlerini inceledik. Büyük bir tümörü vardi ve yeri zor bir tümördü. Kafa kaidesine girmek üzere ve sahdamari tamamen saran bir tümörü vardi. Çikarmasi bizim içinde zordu. Daha önce yapmayan birisi için çok zor ve çok riskli bir ameliyatti. Bu sekilde çok fazla tümör yapmamiza ragmen bizi de zorladi ama tümörü kendi gelistirdigimiz teknikle çikardik” dedi.

Teknoloji ile birlikte hastaya daha erken müdahale edebildiklerinin altini çizen Dr. Basel, “Eskiden görüntüleme yöntemleri bu kadar gelismemisti. Su anda hastamiz film çekerken bizler de burada e-nabiz üzerinden görebiliyoruz. Elektronik ortamda transfer yapilabiliyor ve o yüzden hastalarla daha kolay iletisime girebiliyoruz. Yani hasta gelmeden biz burada programimizi yaptik. Hasta geldigi günde tetkikleri yapilarak böyle zor bir ameliyati yaptik. Bunlar riskli ameliyatlar oldugu için insanlar arayis içerisine giriyor. Bu isi çok yapan insanlara ulasmalari çok önemli. Çünkü glomus tümörü bilindigi gibi bir hekimin hayatinda bir kez görebildigi bir tümör. Bir kez yaparsa, o doktor çok sansli bir doktor oluyor. Biz Allah’a sükür bugüne kadar 200’e yakin bir vaka yaptik. Türkiye’de bu kadar yüksek vaka yapani duymadim. Bilimsel bir dergide yayinladik. Su anda vaka sayisi olarak bizim yaptigimiz vaka asagi yukari dünyada bu kadar büyük bir seri yok. Hastamizin genel durumu iyi bugün taburcu edecegiz. Hiçbir komplikasyon da gelismedi. Bizi en çok sevindiren de bu oldu. Ameliyatta felç riski var, ses kisikligi riski var. Birçok komplikasyon gelisebiliyor. Bu ameliyatta hastalar hiçbir sey olmasini istemiyorlar. Bizde bu anlamda çok dikkat ettik” ifadelerini kullandi.

Tümörün büyük olmasi nedeniyle Istanbul’daki doktorlarin kendisini ameliyat edemeyeceklerini söyledigini belirten Kübra Ülger Köse ise “Tümör, dilimi komple sarmisti ve sinirlere baski yapiyordu. Sürekli titriyordu. Istanbul’da yapamayacaklarini, felç kalacagimi söylediler. Çok korktum. Hatta küçük kizim var. Onunla vedalastik o derece. Sonra Halil Hocayi bulduk. Çok iyi geldi. Ameliyatimiz iyi geçti. Bugün ameliyatimin ikinci günü ve çok iyiyim. Halil Hoca gibi degerler var oldugu sürece bizim sirtimiz yere gelmez” diye konustu.

Anne Gülsün Süzgün Atabay da, ilk duyduklarinda çok korktuklarini belirterek, “Ilk duydugumuzda çok agir konustular. Hastayi kaybedebilirsiniz, yüzünde veya ayaginda felç olur diye çok korktuk. Korkarak buraya geldik. Ancak korktugumuz gibi olmadi. Halil Hocaya rastladik. Sag olsun çok ilgilendi. En iyi doktor neredeyse onu bulmak gerekiyor. Artik dogu bati fark etmiyor” dedi.

Kaynak: İHA