Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal Kimi Öldürdü?

Son dönemde yaşanan Sabancı suikastı ile gündeme gelen Fehriye Erdal hakkında pek çok soru gündeme geldi. Peki Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal Kimi Öldürdü? Sabancı suikasit nedir?

Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal Kimi Öldürdü?
Fehriye Erdal, Sabancı suikasti ile isminden söz ettirmişti. Sabancı suikasti ise büyük yankı uyandırmıştı. Fehriye Erdal suikast sonrası yaptıklarıyla da gündemden düşmedi. Bunun üzerine 'Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal Kimi Öldürdü?' sorularına yanıt aramaya başladı.

Fehriye Erdal Kimdir?

Fehriye Erdal, 25 Şubat 1977'de Adana'da doğdu. Ocak 1996'da Sabancı holding binasında Özdemir Sabancı ve Toyotasa genel müdürü Haluk Görgün ve sekreteri Nilgün Hasefe'nin katillerinden biriydi. Suikasttan sonra iddiaya göre Türkiye'yi bir kamyon kasasında terk etti. Önce Yunanistan'a, ardından Belçika'ya kaçtı. Belçika'da bir apartman dairesinde çıkan yangın nedeniyle pasaportuna yakalanan Fehriye Erdal, yargılandıktan sonra yaklaşık bir yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 2000 yazında cezaevinden çıktıktan sonra ev hapsine alındı ​​ve Mart 2006'da tekrar ortadan kayboldu. Belçika mahkemesi 2007'de karar vermesine ve Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanmasına karar vermesine rağmen yine de yaşadığı evden kaçmış ve bir sonraki mahkemenin suçsuzluk kararı vermesiyle serbest bırakılmıştı.

Belçika'nın Bruges Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Şubat 2017'de Sabancı suikastının faillerinden Fehriye Erdal'ı Türkiye'de işlediği bir suçtan dolayı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı ve 10 yıl boyunca medeni ve siyasi haklarından yoksun bıraktı.

Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal Kimi Öldürdü?

Sabancı Suikasti Nedir?

Fehriye Erdal, Hüseyin Kocadağ aracılığıyla Sabancı Center'da temizlikçi olarak işe alındı. İşe başladıktan beş ay sonra, kendisi ile birlikte suikast gerçekleştiren Mustafa Duyar ve İsmail Akkol'un binaya izinsiz girmelerini sağladı. Aslında Sakıp Sabancı'yı öldürmeyi amaçlayan örgüt Özdemir Sabancı ve Haluk Görgün'ü öldürdü, Sabancı Holding'e bağlı ToyotaSA şirketinin genel müdürü Haluk Görgün ve sekreteri Nilgün Hasefe ile görüştü. Cinayetin ardından tırın kasasında Türkiye'den ayrılan Fehriye Erdal'ın önce Yunanistan'a ardından Belçika'ya kaçtığı belirtildi. 1999 yılında Knokke'deki dairesinde yangın çıktıktan sonra sahte pasaportla tutuklandı. Duruşmanın sonunda, yaklaşık bir yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

2000 yazında hapishaneden serbest bırakıldı ve ev hapsine alındı, ancak Mart 2006'da tekrar ortadan kayboldu. Eylül 2007'de Belçika mahkemesi bir karar vererek başvuranın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılanmasına karar verdi. Ancak gözaltına alındığı evden kaçmayı başaran şahıs, bir sonraki mahkemede beraat etti ve 1.250 Euro para cezasına çarptırıldı. 5 Aralık 2016'da bir Belçika mahkemesi tarafından 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 20 Şubat 2017'de Belçika Ağır Ceza Mahkemesi, Sabancı suikastının faillerinden Fehriye Erdal'ı Türkiye'de işlediği bir suçtan dolayı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı ve 10 yıl medeni ve siyasi haklarından yoksun bıraktı.