Erzincan'da Saglik Çalisanlarini Tehdit Edip Güvenlik Görevlisini Darbeden Zanli Gözaltina Alindi

Erzincan Il Saglik Müdürlügü: 'Personelimizin genel saglik durumlari iyi olup, kisi hakkinda beyaz kod verilerek Erzincan Cumhuriyet Bassavciliginca gerekli adli süreç baslatilmistir'.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde, görevli doktor ve tibbi sekreteri tehdit edip güvenlik görevlisinin parmagini kirdigi iddia edilen E.S. gözaltina alindi.

Psikiyatri hastasi oldugu belirtilen E.S, gittigi Binali Yildirim Üniversitesi Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde, bilinmeyen nedenle görevli hekim S.Y. ile tibbi sekreter A.E'ye tehdit ve hakarette bulunup bir süre tartistiktan sonra üzerlerine yürüdü.

Olaya müdahale eden güvenlik görevlisi B.K.A'nin dudagini patlatip bir parmagini kiran E.S, olayin ardindan güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine gözaltina alindi.

Erzincan Cumhuriyet Bassavciliginca konuyla ilgili internet sitesinden yapilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"27.12.2021 tarihinde Erzincan Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde görev yapmakta olan hekim S.Y. tibbi sekreter A.E. ve güvenlik görevlisi B.K.A'ya karsi gerçeklestirilen silahla tehdit ve kemik kirigina neden olacak sekilde kasten yaralama suçlarini isledigi iddia olunan süpheli E.S. hakkinda, Cumhuriyet Bassavciligimizca derhal sorusturma baslatildigi, süphelinin üzerine atili suçlar nedeniyle gözaltina alindigi ve delillerin toplanmasinin akabinde Bassavciligimizca mevcutlu olarak getirtilip yasal gereginin yerine getirilecegi hususu kamuoyuna saygi ile duyurulur"

- "Saglik personelinin genel durumu iyi"

Erzincan Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada ise söz konusu hastanenin psikiyatri polikliniginde görevli hekim, tibbi sekreter ve güvenlik görevlisinin bir hasta tarafindan saldiriya ugradigi belirtilerek, "Personelimizin genel saglik durumlari iyi olup, kisi hakkinda beyaz kod verilerek Erzincan Cumhuriyet Bassavciliginca gerekli adli süreç baslatilmistir. Saglik çalisanlarimiza geçmis olsun dileklerimizi sunariz. Sürecin yakin takipçisi olacagimiz hususu kamuoyuna saygiyla duyurulur." ifadesi kullanildi.

Kaynak: AA