Dogu'da Dondurucu Sogukta Disari Çikanlarin Kirpikleri Kiragi Tuttu

Nehirler, göller, çesmeler, araç ve bina camlarinin buzla kaplandigi bölgedeki soguklar nedeniyle Agri Sehir Mezarligi'ndaki su deposunun etrafinda yaklasik 5 metrelik buz sarkitlari olustu.

Dondurucu soguklarin etkili oldugu Dogu Anadolu Bölgesi'nde gece hava sicakliginin sifirin altinda 27 dereceye düstügü Agri'da vatandaslarin kirpiklerinde kiragi olustu.

Bir süre önce karin etkili olmasi nedeniyle yüksek kesimler basta olmak üzere büyük bölümü beyaz örtüyle kaplanan bölge genelinde özellikle gece ve sabah saatlerinde dondurucu soguklar yasaniyor.

Bölgede gece en düsük hava sicakliginin sifirin altinda 27 derece ölçüldügü Agri'da dere ve nehirlerin yüzeyi ile araç ve binalarin camlari buz tuttu.

Soguk nedeniyle sehir mezarligindaki su deposunun etrafinda da yaklasik 5 metrelik buz sarkitlari olustu.

Soguk havanin yasami zorlastirdigi kentte, sabah ise giden vatandaslarin kirpikleri ve biyiklari kiragiyla kaplandi.

- Kars

Bölgenin gece sifirin altinda 20 dereceyle en soguk hava sicakligi ölçülen ikinci ili olan Kars'ta da akarsular, dereler, göller buzla kaplandi. Soguk hava nedeniyle bazi çesmeler buzla kaplandi, suyun aktigi bazi bölümlerde güzel görüntüler olustu.

Soguk hava yüzünden Kars Çayi'nin büyük bir bölümü buzla kaplanirken yesilbas ördekler buz tutmayan alanlarda yiyecek aradi.

Kentin Arpaçay ilçesinde de soguk hava nedeniyle Çildir Gölü'ndeki kayaliklarda buz sarkitlari olustu.

Sarikamis ilçesinde de soguk hava sebebiyle bina çatilarinda buz sarkitlari olustu, araçlarin, is yerlerinin camlari buz tuttu.

Ilçedeki vatandaslar araçlarini soguktan korumak için battaniye ve branda ile örttü.

- Igdir

Hava sicakliginin gece sifirin altinda 9 derece olarak ölçüldügü Igdir'da da soguk hava hayati olumsuz etkiliyor.

Sehrin Tuzluca ilçesinde bir süre önce etkili olan kar yüzünden beyaza bürünen 2560 rakimli Tekelti Dagi da buzla kaplandi.
Kaynak: AA