Çiftçiye Toprak Ve Bitki Analizlerinde Danismanlik Hizmeti Verilecek

Izmit Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü, üretim alanlarinda dogru gübreleme ve dogru ilaçlama odakli çiftçilere toprak ve bitki analizleri konusunda danismanlik hizmeti verecek.

Çiftçiye Toprak Ve Bitki Analizlerinde Danismanlik Hizmeti Verilecek
Kirsal Hizmetler Müdürlügü bünyesinde görevli ziraat mühendisleri, tarimsal üretimdeki riskleri minimize etmek ve bu zorlu günlerde çiftçinin yaninda olmak amaciyla yaklasik 110 bin dönüm alanda bin 500 kayitli çiftçiye tarimsal üretim alaninda destek verecek. Verim artisi ve bilinçli üretim amaciyla üretim alanlarinda dogru gübreleme ve dogru ilaçlama odakli olarak çiftçilere toprak ve bitki analizleri konusunda danismanlik hizmeti verilecek.

Kirsal Hizmetler Müdürlügü teknik personeli mobil ekipmanlariyla üretim alanlarini yerinde görüp, ÇKS belgesi olan çiftçileri tek tek ziyaret edecek. Toprakta tuzluluk ve PH degeri basta olmak üzere en önemli iki analiz sonucu üreticilerle paylasilarak sahada yerinde danismanlik hizmeti saglanacak. Ayrica yine teknik ekip tarafindan diger parametre analizleri ve bitki hastaliklari analizleri de yapilacak.
Kaynak: İHA