Buz Tutan Gölde Tehlikeye Ragmen Yürüyüp Bisiklet Sürdüler

Konya’nin Beysehir ilçesinde, kiyi kesimleri buz tutarak donan Beysehir Gölü üzerinde yürümek için sahile akin eden aileleri polis ekipleri göl üzerinden çikardi.

Buz Tutan Gölde Tehlikeye Ragmen Yürüyüp Bisiklet Sürdüler
Türkiye’nin en büyük tatli su gölü olan Beysehir Gölü’nün kiyilari ilçede günlerdir hüküm süren agir kis kosullari nedeniyle buz tutarak dondu. Buz tutan göl kiyilarini yakindan görebilmek için sahile akin eden aileler çocuklariyla birlikte tehlikeye aldiris etmeden buz tabakasinin üzerine çikarak yürüdü, bu anlari sosyal medya hesabindan paylasabilmek için özçekim yarisina girdi. Bazi çocuklar ve gençlerin buz üzerinde tehlikeye aldirmadan kaydigi gözlenirken, küçük yastaki bir çocugun da bisikletiyle göl üzerinde dakikalarca pedal çevirmesi görenlerin yüregini agizlara getirdi. Bazi gençlerin de buzlarin kirilabilecegi riskini göze alarak buz üzerinde açiklara dogru yürümesi sasirtti. Beysehir Gölü’ne çok sayida insanin çiktigi ve buz üzerinde yürüdügü ihbari yapilmasi üzerine harekete geçerek sahile gelen polis ekipleri, yaptiklari uyari anonslari ile buz kütlesi üzerinde yürüyenleri göl üzerinden çikardi. Ancak, polis ekiplerinin sahilden ayrilmalarinin ardindan aileler yine göl üzerine inmeye devam etti. Beysehir Belediyesi zabita ekipleri de gölde yürüyenleri fotograflarini çekerek tespit ederken, yaptiklari uyari anonslariyla vatandaslari buz tabakasinin üzerinden çikardi.

Göl kenarina gezmeye geldigini belirten ilçe sakinlerinden Fahrettin Saka, vatandaslarin havanin da güzel olmasini firsat bilerek göl kiyisina akin ettigini belirtirken, “Ancak, Allah korusun gölün içerisine girmemek lazim, buzda göçme olabilir, yumusama var havada. Insallah bir sey olmaz. Göle inenler yanlis yapiyor” ifadelerini kullandi.

Abdurrahman Karakus da, kurumak üzere olan Beysehir Gölü’ne son yagislarin iyi gelecegine inandigini belirterek, “Allah güzel bir yagmur, kar verdi. Insallah bayagi bir etki olacak. Buz kalinligi 8-10 santim civarinda. Gölün üzerinde geziyorlar ama yanlis yapiyorlar. Buzlarin kirilmasi riski fazla ama yapacak bir sey yok kime ne dersin” diye konustu.

Kaynak: İHA