Bursali Iki Arkadas Çelikten 'Kalp' Figürlü Stetoskop Heykeli Yapti

Metal atölyesinde heykeli üreten ortaklardan Emre Durak: 'Bu zorlu süreçte canlari pahasina, özveriyle, sevgiyle bize destek olan tüm saglik çalisanlarimiza ithafen tasarladik bu ürünü' Can Kula: 'Gerçek stetoskoptaki titizlikte bir üretim asamasi meydana getirerek kaynaksiz demonte seklinde hazirladik. Tasarim tamamen bize ait oldu'

FATIH ÇAPKIN - Bursa'da metal üzerine faaliyet gösteren isletme sahibi iki arkadas, saglik çalisanlarini minnetlerini göstermek için bire bir ölçülerde kalp figürlü stetoskop heykeli üretti.

Nilüfer ilçesindeki atölyelerinde metal ürünler tasarlayip üretimini yapan Emre Durak ve Can Kula, Kovid-19 sürecinde canlari pahasina çalisan saglik çalisanlarina ithafen bir çalisma yapti.

Atölyede aylarca süren çalismalarinin ardindan bire bir ölçülerde kalp figürlü stetoskop heykeli yapan iki arkadas, eserde paslanmaz çelik kullandi.

Isletme sahiplerinden Emre Durak, AA muhabirine, "altin stetoskop" adini verdikleri heykelin yaklasik 6 aylik çalismanin ürünü oldugunu söyledi.

Saglik personelinin Kovid-19 sürecindeki fedakarliklarina deginen Durak, "Bu zorlu süreçte canlari pahasina, özveriyle, sevgiyle bize destek olan tüm saglik çalisanlarimiza ithafen tasarladik bu ürünü. Isin içinde gerçekten bir duygusallik vardi ve bunu da tasarimimiza yansittik." dedi.

Durak, heykeli olustururken kaynak yapmadiklarini, görünür tüm yerleri tornada islediklerini aktardi.

Heykelin malzemesinin paslanmaz çelik oldugunu belirten Durak, "Üründe titanyum kaplama kullandik. Heykelimiz saglik çalisanlari tarafindan da çok ciddi bir ilgi gördü. Çok güzel geri dönüsler aldik. Sosyal medya platformlarinda paylasimlari da bizi çok mutlu etti." diye konustu.

Durak, yakin zamanda salginin sona ermesini temenni etti.

- "Deneme yanilma yoluyla en dogrusuna karar verdik"

Can Kula da saglik çalisanlari için böyle bir eser üretmekten keyif aldiklarini dile getirdi.

Saglik personelinin islerinde gösterdigi titizligi örnek alarak heykeli ürettiklerini anlatan Kula, su ifadeleri kullandi:

"Doktorlarin kullandiklari stetoskopla bire bir ayni boyutta. Gerçek stetoskoptaki titizlikte bir üretim asamasi meydana getirerek kaynaksiz demonte seklinde hazirladik. Tasarim tamamen bize ait oldu. Öncesinde kara kalemlerle basladik ve ölçülendirdik. Daha sonra da imalatta deneme yanilma yoluyla birden fazla ürün çikartarak en dogrusuna karar verdik. Çok yakin bir tarihte bu heykelin seri üretimine baslayacagiz ve daha sonra da pandemi sürecinde emegi geçmis ve simgelesmis doktorlarimiza bu ürünlerimizi takdim edecegiz. Bu mücadelede en çok emegi geçen Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca'ya da bu heykelden ulastiracagiz."

Kaynak: AA