Bu Firma Amerika'da Türklerin Sesi Oldu

Eskisehirli firma Growth Lead LLC Amerika’da kurulan ürün tedarik saglayan sirketlerle yaptigi anlasmalarla yeni yilda 20 milyon dolarlik ihracat hedefliyor.

Bu Firma Amerika'da Türklerin Sesi Oldu
Eskisehir’de kurulan Growth Lead LLC, Türkiye’de üretilen mallari ABD’ye ihraç ediyor. ABD’de bulunan bir çok ünlü dünya çapinda taninir tedarikçi sirketlerle anlasmalar yapan firma, üretilen onlarca ürünün ihracatini sagliyor. Araci firma konumunda olan firma sayesinde üretim yapan isletmeler ABD pazarina girmis oluyor. ABD’ye beyaz esya, mutfak ev gereçleri, ev tekstili, hazir tekstil, mobilya ve dondurulmus hazir gida olmak üzere 6 ayri sektörden ürün göndereceklerini aktaran Sirket CEO’su Can Akalin, gelecek yil içinse ihracat hedeflerinin 20 milyon dolar oldugunu ifade etti.



Artan taleple birlikte depolama yatirimlarini büyüttü

ABD’de 2 bin metrekarelik bir depolarinin oldugunu hatirlatan Akalin, “Teksas Stafford’da ABD Hükümetine ait SBA (Small Business Agency) destekleri ile 20 bin metrekarelik depo ve 60 dönümlük araziye yatirim yaptik. Ülkemizde yerli üretimde marka olan ya da olmayan üretici firmalarin ürünlerini, ABD dijital pazarina sokuyoruz. B2B satmak isteyen firmalarla ve büyük satis agi bulunan tedarikçiler ile bulusturuyoruz. Çin malina olan tepkiden dolayi ülkemiz ürünlerine birden artan talebin bu kadar hizli olacagini tahmin etmiyorduk. Üreticilerimiz ve ABD’deki müsterilerimizin inanci ve ürün kalitesi talebi arttirdi. Ülkemizde üreticilerin bize olan taleplerinden çok memnun olmakla beraber, ABD pazarina bizimle girmek isteyen birçok firmanin tarafimiza ulasmasi da bizleri mutlu ediyor” dedi.



“Türkiye dijital altyapiya önem vermeli”

Türkiye’de ihracattan çok, dijital alt yapiya önem verilmesi gerektigini anlatan Can Akalin, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

“Günümüzde ülkemizin ihracatinin artmasi için en önemli süreçlerden biri olan dijital altyapilara yatirimin yapilmasi gerekiyor. Çünkü yeni dünya ticareti birçok dijital pazarlama modüllerinin birbirleriyle implementasyonu ile beraber olusmaktadir. Ülkemizdeki üreticilerin kendilerini yenidünya ticareti için hazirlamalari ve gelistirmeleri gerekiyor. Bunlar çok yüksek maliyetli yatirimlar degil.”
Kaynak: İHA