Altinordu'da 100 Bin Fidan Toprakla Bulusturuluyor

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan, sehrin 100’üncü kurulus yil dönümünde 100 bin adet fidan toprakla bulusturuluyor. Proje kapsaminda 72 kirsal mahallede 80 bin ceviz fidani dagitimi yapilirken, sehir merkezinde ise 20 bin narenciye fidani dikimi gerçeklestirilecek.

Altinordu'da 100 Bin Fidan Toprakla Bulusturuluyor
Bugüne kadar ilçe genelinde 52 bin adet fidani toprakla bulusturan Altinordu Belediyesi, sehirde çevreyi koruyup yesili çogaltirken, tarimsal üretimin gelistirilmesi ve çesitlendirilmesi noktasinda da üreticilere verdigi destekleri sürdürüyor. Bu kapsamda, 72 kirsal mahallede dagitimi sürdürülen 80 bin ceviz fidani toprakla bulusuyor. Tarimsal üretim çesitliligini artirmak amaciyla baslatilan proje kapsaminda Altinordu Belediyesi ekipleri, mahalleleri gezerek üreticiye fidanlari dogrudan teslim ederken, ayni zamanda uygulamali olarak dikim ve budama yöntemi hakkinda bilgilendiriyor. Altinordu’nun findik bahçeleri bu proje ile yilin sadece 1 ayi ürün vermekten kurtulup ayni zamanda ceviz bahçelerine dönüsüyor. Altinordu Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ile yürütülen proje ile bölgenin iklim ve cografi kosullarina uygun seçilen farkli çesitlerdeki ceviz fidanlari 1’inci yilinda meyveye vermeye baslayacak, dikiminin 3’üncü yilinda ise üreticiye ekonomik katki saglayacak ve alternatif ürün olarak ekoloji ile ekonomiyi bulusturacak. Bu kapsamda kent merkezinde yesil alanlara, okul bahçelerine ve çesitli noktalara dikimi gerçeklestirilecek olan 20 bin limon portakal ve mandalina fidani da çevreye katki verirken, ayni zamanda ekonomik bir degerde olusturacak.

Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, ekonomik ve sosyal yapi ile çevre etkilesimini bütüncül bir sekilde degerlendirdiklerini, üretim yoluyla da vatandaslarin refah seviyelerinin yükseltilmesini amaçladiklarini belirtti.

Baskan Tören, “Biz kalkinmayi her zaman ekonomik büyümenin yaninda sosyal, teknolojik, kurumsal ve çevresel alanlarda yapisal dönüsümlerin gerçeklestirilmesi olarak algiladik ve uyguladik. Iste bu projemiz ile de hem ekolojiye hem de ekonomiye katki veriyoruz. Tarimsal üretimi çesitlendirmek, vatandaslarimiza alternatif ekonomik kaynaklar olusturmak amaciyla üreticilerimize her alanda destegimizi sürdürüyoruz. Amacimiz verimli topraklarimizin degerini bilmek ve hakkini vermek. Vatandaslarimizin katma degeri yüksek ürünlerle topraklarini ekmelerini ve dogduklari topraklarda refah içerisinde yasamalarini ve göç olgusunu tersine çevirmeyi istiyoruz. Bereketli topraklara sahip Altinordu’muzda tarima önem, üreten köylümüze de destek veriyoruz. Özellikle üreten ve üretmek isteyen kadinlarimizi destekliyor, yanlarinda oldugumuzu her daim hissettiriyoruz. Narenciye fidanlariyla da hem bir farklilik hem de uçucu yag, kozmetik ürünleri, baharat, bitki çayi gibi pazar payi yüksek yan ürünlerin üretilmesini tesvik ederek üreticilerin gelir düzeylerinin arttirilmasini hedefliyoruz” dedi.

Aldiklari fidanlari toprakla bulusturan üreticiler, destekleri için Altinordu Belediyesi’ne tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA