Kütahya'da Kanatli Hayvan Mezati Açildi

Kütahya'da, kümes hayvanlari yetistiricileri tarafindan kanatli hayvanlarin alinip satildigi mezat açildi.

Börekçiler Mahallesi’ndeki bir kahvehanenin bahçe kisminda açilan mezatta, farkli cins ve irklardan tavuk, horoz, hindi, ördek ve güvercinler görücüye çikti. Satisa sunulan kanatli hayvanlar 20 lira ila 500 liradan alici buldu.

Kahvehane isletmecisi Birol Babanoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kütahya’da eksiklik olarak gördükleri kanatli hayvan mezatini açtiklarini belirtti.

Mezata Kütahya merkezden, ilçelerden ve farkli illerden katilimin oldugunu dile getiren Babanoglu, sunlari söyledi:

“Kümeslerinde tavuk, horoz, hindi gibi kanatli kümes hayvanlarini satmak isteyen veya buradan bu hayvanlardan satin almak isteyenler için mezat baslattik. Mezatimizin ilk haftasi olmasina ragmen ilgi oldukça iyiydi. Insanlarimiz burada bir araya gelip hem bilgi alisverisi yapiyor hem de kanatli hayvanlarini alip satiyorlar. Mezatimiz ayni zamanda bu bölgeye de bir hareketlilik getiriyor. Biz bunu her hafta cuma günü aksam saatlerinde yapmaya devam edecegiz. Herkesi isletmemize bekliyoruz.”

Mezatta katilan Hüseyin Karatas, light brahma cinsi tavuk besledigini ve hayvanlariyla çesitli yarismalara katildigini, bu mezatta ise açik artirmayla iki tavugunu sattigini ifade etti.

Kaynak: AA