Destici'den Baskan Seçer'e Ziyaret

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, beraberinde Genel Baskan Yardimcisi Ali Keser, Il Baskani Alpay Yalman ve il yönetimi ile birlikte İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Destici'den Baskan Seçer'e Ziyaret
Seçer, Destici ve heyetine kente ve kendilerine yaptigi ziyaretten dolayi tesekkür ederek, “Hepimiz hizmet anlayisiyla bu görevlerde bulunuyoruz. Su anda da hem degerli bir siyasi kurumun genel baskanisiniz hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millet iradesini temsil ediyorsunuz. İçel Güney’in, Akdeniz’in incisi. Cografyamiz; bir tarafimiza Toros daglari diger tarafimizda Akdeniz. Adana-Antalya arasinda cennetten bir köse. Önemli ekonomik potansiyel içeren bir kent. Liman kentiyiz ve Türkiye’nin de en önemli kapasite açisindan da stratejik konum açisindan da en degerli limanina sahibiz. Üretimin, çalismanin yogun oldugu bir yer” dedi.

“İçel gelecek açisindan umut vaat ediyor”

Baskan Seçer, İçel’in gelecek açisindan umut vadeden bir kent oldugunu belirterek, “İçel’i çok önemli bir özelligi var. Göçlerle kurulmus bir kent. Mutlaka bu hinterland çok kadim bir hinterland ama İçel, sehir merkezi olarak, sehirlesme burada bir balikçi kasabasindan kent hüviyetine dönüsme 200 yillik bir mazi içeriyor. Oysaki Tarsus’un 8, 10 bin yillik tarihini konusabiliriz. Silifke, Anamur ayni sekilde. Biz bir anlamda genç bir kentiz ama bütün bir bölge olarak da çok kadim bir bölgeyiz” diye konustu.

Seçer, İçel’in 1970’lerden sonra yogun bir göçe maruz kaldigini ifade etti.

Suriye’deki gelismelerden sonra da çok göç aldiklarini belirten Seçer, kentte kayitli 240 bin ve kayit disi ile birlikte de 400 bin civarinda Suriyeli misafir oldugunu söyledi.

16 bin kilometrekare alan içerisinde toplam 2.3 milyon kentte yasayan vatandas oldugunu kaydeden Seçer, söyle devam etti: “Hangi renge, hangi dünya görüsüne mensup olursa olsun hizmet götürürken bu insanlari kucaklama, asla ayrim yapmadan kucaklama siariyla görev yapiyoruz. Ayrimcilik dinimiz açisindan da vicdanimiz, görüsümüz açisindan da hukuken de çok kabul edilebilir bir durum degil. Aslinda bütün bu renklere ragmen burada çok huzurla yasadigimiz bir kent. Disaridan görüntü itibari ile çok kozmopolit görünse de çok stratejik ya da Türkiye’nin ulusal güvenligi açisindan problemli bir bölge görüntüsüne geriden beri gelen bir kafalara kazinmis

bir düsünce varsa da bunun yanlis oldugunu söylemek isterim. Tabi merkezi yönetimden de kentin beklentileri var. Bu vesileyle bunu da size aktarmak isterim. Çünkü Ankara’da bizleri temsil ediyorsunuz. Özellikle bu bölgede ana konteyner limani, bu çok önemli. Bu bölgeye muazzam bir deger katacak, Türkiye’ye muazzam bir deger katacak. Su anda Cumhurbaskanligi yatirim programda var. 12. Kalkinma Planinda var. Ancak faaliyete geçmedi. Yani bu proje somut olarak ete, kemige bürünmedi. Bu konuda beklentilerimiz var."

“Bizim siarimiz herkesi kucaklamak”

Seçer, farkli partilerin çatisi altisinda olduklarini fakat herkesin ortak noktasinin Türkiye’ye hizmet etmek oldugunun altini çizerek, “Bizim buradaki siarimiz herkesi kucaklamak. Merkezi yönetimin de buraya bakarken bu bakis açisiyla bakmasini, burada belediyemizin çalismalarini kolaylastiracak islere katki sunmasini, yardimci olmasini hassaten sizin nezdinizde rica ediyorum” seklinde konustu.

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici ise Baskan Seçer’e görevinde basarilar dilerken, Türkiye’ye hizmet etme noktasinda birlikte hareket etmeleri gerektigini söyledi.

Destici, belediye baskanlarinin seçilene kadar partileri oldugunu ancak seçildikten sonra partileri olmadigini belirtti.

Belediye baskanlarinin kentte yasayan herkesin belediye baskani oldugunu ifade eden Destici, sunlari söyledi: “O hassasiyeti göstereceginize inaniyoruz. Ilçelere de baktigimiz zaman ilçelerin asagi yukari 10, 11 tanesi Cumhur Ittifaki’na mensup partilerde. Bu belediye meclis üyeligine de yansiyordur tabi ki. Ama burada önemli olan Türkiye ve özelde de İçel’de hem sehir merkezinde yasayan hem de diger ilçelerde yasayan vatandaslarimiza hizmet daha iyi nasil götürülür, daha iyi nasil oradaki talepler karsilanir? Burada mutlaka ama mutlaka el birligi ile güç birligi yapiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bir görevimiz var. Ankara milletvekiliyim ama genel baskan olmam sebebiyle bütün Türkiye’nin bütün vilayetlerin milletvekiliyim. Bunu da gittigim yerlerde söylüyorum ve buradan aldigimiz talepleri de hem kamuoyunda dillendirmemiz gerekeni kamuoyunda, mecliste dile getirmemiz gerekeni mecliste, hükümet nezdinde dile getirmemiz gerekenleri de hükümet nezdinde dile getiriyoruz. Ben bu konulari da gündemime aldim. Arkadaslarimizla da istisare yapip insallah İçel halki için, İçelimiz için bunlara da insallah destek verecegiz.”
Kaynak: İHA