CHP'li Agbaba, Aksaray'da Konustu Açiklamasi

'Bu memleketin basina bürokrasi deneyimi olan ve bogazindan haram lokma geçmemis tekrar dünyayla konusabilen birisini basa getirecegiz. Bu, memleketimize bizim namus ve seref borcumuzdur'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, "Bu memleketin basina bürokrasi deneyimi olan ve bogazindan haram lokma geçmemis tekrar dünyayla konusabilen birisini basa getirecegiz. Bu, memleketimize bizim namus ve seref borcumuzdur." dedi.

Agbaba, Saratli beldesinde partisinin belde teskilat binasinin açilisinda yaptigi konusmada, ülkenin adete yikimla ve felaketle karsi karsiya oldugunu iddia etti.

Türkiye'nin üretimden koparildigini savunan Agbaba, söyle konustu:

"Ülkemiz üretim yapamaz hale geldi. Bir ülke eger üretim yapamiyorsa ve kendi ürettigi kendine yetmiyorsa bilin ki esas o ülkede beka sorunu vardir. Üretimden kopmus bir Türkiye ile karsi karsiyayiz. Geldigimiz gün çiftçimizin kredi faizlerini silmek bizim boynumuzun borcu. Bunu hemen yapacagiz. Eger çiftçi tekrar üretime dönsün diyorsak bunu yapacagiz. Çiftçiye destek olacagiz. Çiftçilerimizi ve hayvancilikla ugrasan insanlarimizi tekrar ayaga kaldiracagiz."

Agbaba, yönetime geldiklerinde ilk is olarak siyasi etik yasasini çikaracaklarini belirterek, hiç kimsenin siyasetten ve bürokrasiden zenginlesemeyecegini ifade etti.

Zenginlesenlerden de hesap soracaklarini belirten Agbaba, "Bu memlekette fakir, fukara aç yatarken siyasetten zenginlesenlerden hukuk önünde hesap soracagiz. Fakir, fukarayi yok ettiler. Sadece dolarin düsmesiyle övünüyorlar. Mazotun, yemin, gübrenin, etin, unun, ilacin ve temel gida ürünlerinin fiyati düstü mü, düsmedi." diye konustu.

Agbaba, Anadolu topraklarinda düsmanligin, nefretin ve savasin yesermeyecegini, bu topraklarda barisi ve hos görüyü savunan insanlarin yetistigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Herkesle konusabilen, toplumun etnik kesiminden, mezhebinden ve inancindan dolayi hor görmeyen birini getirecegiz. Ailesinde kirli el sikmamis ve pislige bulasmamis birisini getirecegiz. Bu memleketin basina bürokrasi deneyimi olan ve bogazindan haram lokma geçmemis tekrar dünyayla konusabilen birisini basa getirecegiz. Bu, memleketimize bizim namus ve seref borcumuzdur. Fakirin, fukaranin, üreticini sesinin çiktigi bir düzene hep beraber kavusacagiz."

Konusmanin ardindan Agbaba ve beraberindekiler, partisinin Saratli ve Demirci beldesindeki teskilat binasinin açilisini yapti.

Kaynak: AA