13 DEAS'li Adliyeye Sevk Edildi
Suriye’de terör örgütü DEAS’in karargahina yapilan baskinda kimlikleri çikan zanlilarin da aralarinda bulundugu 13 süpheli adliyeye sevk edildi.

Belirlenen adreslere es zamanli baskin yapan ekipler, demir kapilarini koçbaslariyla kirdiklari evlerde haklarinda yakalama karari bulunan 13 süpheliyi gözaltina aldi.
Operasyonun, Suriye’de bulunan DEAS karargahina düzenlenen bir operasyonda süphelilerin kimliklerinin ele geçirilmesiyle basladigi ortaya çikti. Operasyonda gözaltina alinan süphelilerden Taha Y. ile Halil A.’nin, örgüt saflarinda silahlarla çekilmis fotograflari da bulundu. Taha Y.’nin, Halep ve Idlib’de çatismalara katildigi ve agir makineli silah kullandigi bildirildi.
Süphelilerden Halil A. ise silahla çekilmis fotografinin agabeyine ait oldugunu, onun da Suriye’deyken öldügünü kendisinin örgütle ilgisinin bulunmadigini öne sürdü. Yapilan çalismada Halil A.’nin Rakka’da çatismalara katildigi ve örgüt adina istihbarat çalismasi yürüttügü ögrenildi.
Islemlerinin ardindan zanlilar adliyeye sevk edildi.
