Yozgat'ta 'Manda Sütü Markalasiyor Projesi'

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Sorgun Is Gelistirme Merkezi (ISGEM) ve Yozgat Manda Yetistiricileri Birligi arasinda, "Manda Sütü Markalasiyor Projesi" kapsaminda üretim isbirligi protokolü imzalandi.

Yürütücülügünü Dr. Ögretim Üyesi Orhan Ermetin'in yaptigi ve KOP Idaresi Baskanligi tarafindan desteklenen protokolün imza törenine, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, Sorgun ISGEM kurucusu Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci ve Yozgat Manda Yetistiricileri Birligi Baskani Yusuf Selvi katildi.

Imza töreninde konusan Dekan Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, proje ile bölgede manda sütü üreticilerinden hijyenik sartlarda süt toplanip, ISGEM'de kurulan tesiste islenecegini, Yozgat’a özel yöresel manda yogurdu, kaymagi, tereyagi ve peynir elde edilerek markalastirilacagini söyledi.

Proje ile köy sartlarinda üretimi yapilan manda sütünün, tüketicinin istedigi hijyenik ve saglikli hale getirilmis süt ürünlerine dönüstürülecegini aktaran Gürbüz "Manda sütü üreticileri sütlerini istedikleri zaman satabilecekler. Yozgat Manda Yetistiricileri Birligi, manda sütünü üyelerinden temin edecek, Ziraat Fakültesi de sütün elde edilmesinden üreticiye ulastirilmasina kadar ki sürecin bilimsel takibini yapacak. Sorgun ISGEM ise elde edilen manda sütünün hijyenik bir sekilde üretimi ve satisini gerçeklestirecek. Böylece bölgede ihtiyaç olan markalasma ve pazarlama agi bu is birligi ile çözülmüs olacak." dedi.

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci ise Sorgun ISGEM olarak saglik kaynagi manda sütü ürünlerinin üretilmesi ile markalasma, istihdam ve kirsal kalkinmaya da destek saglanacagini ifade etti.

Kaynak: AA