Kar Savasçilari Hayat Kurtarma Nöbetinde

Zonguldak’ta kar kalinligi 50 santimetreyi bulan mahallede kurtarilmayi bekleyen hasta için adeta canini ortaya koyan UMKE ekibi, iki saatlik zorlu mücadelede hastaya ulasti.

Kar Savasçilari Hayat Kurtarma Nöbetinde
Kenti üç gündür etkisi altina alan yogun kar yagisi adeta hayati felç etti. Bazi bölgelerde bir metreyi bulan kar kalinligi sebebiyle hastalar kurtarilmayi bekledi. Is makineleri kapanan yollari açabilmek için kar küreme ve tuzlama çalismasi yapti.

Kar nedeniyle yardim bekleyen hastalarin imdadina ise saglik ekipleri yetisti. Ambulanslarin giremedigi, ulasimin güçlükle saglandigi bölgelerde UMKE ekipleri canla basla mücadele verdi. Hastalara ulasabilmek için adeta canini ortaya koyan ekipler, zaman zaman küreklerle araçlarina yol açti. Çaresizce ekiplerin gelmesini bekleyen hastalar ise kendilerini almaya gelen ekipleri karsilarinda görünce rahat nefes aldi.

Donan yolda hasta kurtarma operasyonu

Ihbar üzerine gece yarisi Kozlu ilçesindeki bir hastaya müdahale etmek için yola çikan UMKE ekibi buza dönen yolda zorlu mücadele verdi. Fatih Sitesi Topbasi Mahallesi’nde genel saglik durumu bozulan ve acil çagri merkezinden yardim isteyen 67 yasindaki Fatma Gök’ün imdadina yetisti.

Yasli kadinin bulundugu mahalleye ulasmak için çabalayan ve adeta kar savasçilarini andiran UMKE ekibi, zincir takarak yoluna devam etti. Iki saat süren çabanin ardindan hastaya ulasan ekipler, ilk müdahaleyi yaptiklari Fatma Gök’ü BEÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne ulastirmayi basardi.

Ambulans ve UMKE ekiplerinin yogun kara ragmen zorlu mesaisi sürüyor.
Kaynak: İHA