Evlilik Öncesi SMA Taramasi Aydin'da Basladi

Saglik Bakanligi koordinesinde hazirlanan evlilik öncesi SMA taramasi uygulamasi ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da basladi.

Evlilik Öncesi SMA Taramasi Aydin'da Basladi
Evlilik öncesinde çiftlerin SMA tasiyicilik testinden geçmesini amaçlayan tarama programi, ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da basladi.

Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca tarafindan uygulamanin bugün itibariyle basladigi açiklanirken, tarama programi ile son günlerde sik sik gündeme gelen SMA hastaliginin önlenmesi amaçlaniyor.

Uygulamanin hayirli olmasini temenni eden Bakan Koca, açiklamasinda “SMA hastaliginin önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin tasiyicilik testinden geçmesini amaçlayan tarama programi, Aile Hekimliklerimizde bugün itibariyle uygulamaya konuyor. 27 Aralik tarihinde ise laboratuvarda kan örnegi kabulüne baslanacak. Milletimize hayirli olsun” ifadelerine yer verdi.

Genç çiftlere, evlilik öncesi tarama yaptirmaya davet eden Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz; “Saglik Bakanligimizin koordinesinde kalitsal yollar ile geçen hastaliklarin tespit edilmesi ve önlemlerinin alinmasi için çalismalar yürütülmektedir. Bu kapsamda çagimizin önemki hastaliklarindan bir tanesi olan SMA’nin da önüne geçilebilmesi için evlilik öncesi tarama programi ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da uygulamaya girmistir. Evlilik öncesi tüm çiftlerimizin tarama yaptirmalari hem kendi sagliklari hem de dogacak çocuklarinin sagligi açisindan çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA