Büyüksehir, Kurtulusun Yüzüncü Yilinda Iki Sergiyi Sanatseverlerle Bulusturdu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Kurtulus’un 100’üncü yil etkinlikleri kapsaminda hazirladigi “Gaziantep Resim Çalistayi” ve “Kurtulusunun 100’üncü Yilinda Minyatürlerle Gaziantep Savunmasi” sergilerini Gazi sehirlilerle bulusturdu.

Büyüksehir, Kurtulusun Yüzüncü Yilinda Iki Sergiyi Sanatseverlerle Bulusturdu
Gaziantep’in kurtulusunun 100’üncü yili etkinlikleri kapsaminda Kültür ve Turizm Bakanligi katkilariyla, Gaziantep Valiligi, Gaziantep’i Gelistirme Vakfi’nin (GAGEV) koordinasyonunda, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Baskanligi organizasyonunda Gaziantep Sanat Merkezi’nde, “Gaziantep Resim Çalistayi” ve “Kurtulusunun 100’üncü Yilinda Minyatürlerle Gaziantep Savunmasi” sergilerinin açilis törenine Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Latif Karadag katildi.

Türkiye genelinde akademik egitim veren üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden 15 sanatçi ögretim üyesi, kurtulus heyecanina ortak olmak adina 18 Aralik’ta baslattiklari çalistayda, Türkiye’nin sanatsal gündemini tartisti, paneller ve canli performanslar düzenlendi.

Çalistayin sonunda ise hazirlanan sergi ile çalistay eserleri, Gazi sehirli sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Bir diger sergi olan “Kurtulusunun 100’üncü Yilinda Minyatürlerle Gaziantep Savunmasi Sergisi” ise 11 minyatür sanatçisinin, Gaziantep’i gezerek, sehrin simgelerinden tarihi kaleyi, çarsilari, camileri, medreseleri incelemesi sonrasi titiz bir çalisma süreci sonunda kurtulus mücadelesi ve sehri harmanlayip eserlerini olusturarak, sergide begeniye çikardi.

“Ikinci yüzyilda Gaziantep’i kültürde, sanatta lider sehir olmasi için beraber çalismayi diliyorum”

Açilista konusma yapan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Latif Karadag, verdigi emekler için sanatçilara tesekkür ederek, “Bundan yüz yil önce Fransiz isgali ile uzun süren bir muhasara yasadi bu topraklar. Bu uzun zaman içerisinde aci zerdali çekirdeginden yemek yaparak isgale karsi konuldu. 6 bin 317 sehit verildi.

O dönemin nüfusuna göre her evde bir sehit var neredeyse. Sehrimizi yeniden insa ederek sanayimizle, kültürümüz ve egitimimizle büyüdük. Sanatin yayginlasmasi için bu sehir elinden gelen her seyi yapiyor. Içinde bulundugumuz bu mekân bunun en güzel örnegi. Yüzüncü yilimizda siz sanatçilarla kutlamanin gururunu yasiyoruz ve ikinci yüzyila sanatla, kültürle girelim. Ikinci yüzyilda Gaziantep’i kültürde, sanatta lider sehir olmasi için beraber çalismayi diliyorum” diye konustu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Devabil Kara ve Minyatür Sanatçisi Taner Alakus’da sergilere dair duygu ve düsüncelerini iletti.
Kaynak: İHA