Batman'da Bütün Okullar Kütüphaneye Kavustu

Batman'da "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda yapilan çalismalarla kütüphanesi olmayan okul kalmadi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde baslatilan, Milli Egitim Bakanliginca, Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle yürütülen proje çerçevesinde Batman Kültür Ortaokulu'nda kütüphane olusturuldu.

Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran, açilista, proje kapsaminda 189 okula yeni kütüphane kuruldugunu ve 46 kütüphaneye de kitap takviyesinin yapildigini söyledi.

Batman genelinde 632 okul oldugunu, bunlarin tümünde kütüphane bulundugunu aktaran Kurtaran, söyle konustu:

"Proje kapsaminda Kültür Ortaokulu'nda yapilan kütüphanenin açilisiyla projenin Batman ayagi tamamlandi. Projeyle çocuklarimizin kitaptan daha rahat istifade etmesini, okuma kültürünün gelismesini, çocuklardaki yorumlama gücünün ve elestirel düsünme kabiliyetinin gelismesini hedefliyoruz."

Kurtaran, proje ile kentteki 189 okulun çok kisa sürede kitaba da kavustugunu, kütüphanelerde yaptiklari sayimda 567 bin kitabin oldugunu tespit ettiklerini anlatti.

Kitap sayisinin giderek artacagini, bu yil yaklasik 72 bin kitabi daha dahil edeceklerini dile getiren Kurtaran, ögrencilerin bu kütüphanelerden yararlanmasini istedi.

Ögrenciler ise kütüphaneye kavusmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, yetkililere tesekkür etti.

Daha sonra açilis gerçeklestirildi.

Kaynak: AA