Zonguldak'ta Egitime Kar Engeli

Zonguldak’ta etkili olan don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde egitim ögretime yarin ara verildigi açiklandi.

Zonguldak Valiliginden yapilan açiklamada, yogun kar yagisinin gece geç saatlerinden itibaren don ve buzlanma olayi ile ulasimda meydana getirecegi aksamalar nedeniyle egitime bir günlügüne ara verildigi kaydedildi.

Il merkezi, merkeze bagli belde ve köylerdeki tasima kapsamindaki ilk ve orta dereceli okullarda, özel egitim kapsamindaki okullar da 24 Aralik Cuma günü bir egitim ögretime ara verildigi belirtildi. Bu süre zarfinda engelli ve hamile kamu çalisanlarinin da idari izinli sayilacagi belirtildi.

Öte yandan Çaycuma Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Bas yaptigi açiklamada, “Yogun kar yagisi ve buzlanma nedeniyle ilçemizde 24 Aralik Cuma günü tasimali egitimle beraber köy okullarimizin tamaminda egitim ögretime bir gün ara verilmistir " dedi.

Devrek Kaymakami Ümit Altay da tasimali egitim kapsamindaki okullarin tatil oldugunu açiklayarak "Köy yollarimizdaki buzlanma riskinin devam etmesi sebebiyle 24 Aralik 2021 Cuma günü de tasimali egitim kapsamindaki ögrencilerimiz için bir gün süreyle egitime ara verilmesine karar verilmistir" ifadelerine yer verdi.

Kilimli ve Kdz. Eregli ilçelerindeki tüm okullar ile Gökçebey ve Alapli ilçesinde ise tasimali egitim kapsamindaki okullar bir günlügüne tatil edildi.
Kaynak: İHA