Üniversite Ögrencilerinden Eksi 2 Derecede Sahil Temizligi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Iletisim Fakültesi ögrencileri Samsun’un Terme ilçe sahilinde eksi 2 derece sogukta ve kar yagisi altinda çevre temizligi etkinligi gerçeklestirdi.

Üniversite Ögrencilerinden Eksi 2 Derecede Sahil Temizligi
OMÜ ile Terme Belediyesi ortakligiyla gerçeklestirilen ‘OMÜ Çevreye, Çevre OMÜ’ye Emanet’ isimli proje kapsaminda dogasever ögrenciler harekete geçerek sahil bölgesindeki çöpleri topladi. Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 30 kisinin katildigi etkinlik kapsaminda sahil bölgesinde bulunan plastik atiklar ve cam siseler ögrenciler tarafindan çöp posetlerinde toplandi. Doganin korunmasi için çevre temizligi farkindaliginin topluma kazandirilmasi gerektigini belirten ögrenciler bölgedeki vatandaslara çevre temizligi konusunda da uyarilarda bulundu.

Kar yagisinda çevre temizligi

Eksi 2 derece hava sicakligina ve bölgede etkili olan kar yagisina aldiris etmeyen gönüllü ögrenciler olumsuz hava sartlarina ragmen çevre temizligini tamamladi. Çevre temizligiyle ilgili projelerin kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum örgütleri ve genç ögrenciler tarafindan sürekli olarak tekrarlanmasi gerektigini ifade eden ögrenciler en iyi temizligin kirletmemek olduguna dikkati çektiler.

30 poset çöp toplandi

Etkinligin tamamlanmasinin ardindan toplanan çöpleri bir araya getirerek içeriklerini kontrol eden ögrenciler alkol sisesi, sigara izmariti, pet sise ve plastik atiklarin yogunlukta oldugunu tespit etti.

Bilinçsizce atilan her çöpün çevreye ve gelecege zarar verdigini kaydeden proje sözcüsü Halil Ibrahim Yigit, “Iletisim Fakültesi ögrencileri olarak Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsaminda çevre temizligi projesi gerçeklestirdik. Çevremizin, sahillerimizin bizlere bir emanet oldugunu düsünerek çiktigimiz bu yolda tamami gönüllülerden olusan 30 kisilik ögrenci ekibimizle beraber olumsuz hava sartlarina ragmen Samsun’un doga güzellikleriyle bilinen Terme ilçesinde sahil temizligini gerçeklestirdik. Ögrenci arkadaslarimizla beraber 30 poset çöp topladik. Bölgede gördügümüz vatandaslari da çevreyi temiz tutmaya davet ederek bilinçlendirdik. OMÜ Rektörlügü’ne ve Terme Belediyesi’ne desteklerinden dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.

Bu zorlu hava sartlarinda hem ‘Sifir Atik Projesi’ hem de ‘Sifir Atik Mavi Harekât Projesi’ kapsaminda çesitli etkinlikler düzenlendigini belirten Terme Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Çevre Mühendisi Handan Can Katar, “Ondokuz Mayis Üniversitesi ögrencileri çok güzel bir proje yapmayi planlamislar. Güzel bir farkindalik etkinligi oldu. Benzeri etkinliklerde tekrar bir araya gelerek çalismak ümidiyle ögrenci arkadaslarimiza emekleri ve düsünceli davranislari için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Etkinlik sonunda soguk havadan etkilenen ögrencilere Terme Belediyesi tarafindan yemek ve sicak çay ikrami yapildi.
Kaynak: İHA