Türk Girisimciler Gaziantep'te Bulustu

Gelecegin Gücü Girisimciler Forumu (G3 Forum), ekonominin ve teknolojinin önemli aktörlerini girisimci ve girisimci adaylari ile Gaziantep’te bulusturdu.

Türk Girisimciler Gaziantep'te Bulustu
G3 Forum, girisimcilik konusunda farkindaligi artirmak ve girisimcilik kültürünü yayginlastirmak amaciyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Habitat Dernegi, GEN Türkiye koordinasyonunda Gaziantep Sanayi Odasi (GSO), Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) ve Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) ev sahipliginde Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Etkinlige Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, GSO Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu, GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, GTO Meclis Baskani Mehmet Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim, GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu, GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, TOBB Genç Girisimciler Kurulu Baskani ve GEN TR Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabanci, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Nevzat Aydin, G3 Platform Baskani ve GEN TR Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Gülden Yilmaz, Getir Kurucu Ortagi Tuncay Tütek, BLU TV Ceo’su Aydin Dogan Yalçindag, Kolektif House Kurucu Ortagi ve GEN TR Icra Kurulu Üyesi Ahmet Onur, Insider CEO’su ve GEN TR Baskan Yardimcisi Hande Çilingir, Habitat Dernegi Baskani ve GEN TR Baskan Yardimcisi Sezai Hazir, TOBB Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Nurten Öztürk, TOBB Gaziantep Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Aysen Ahi,KAGIDER Baskani Emine Erdem, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Asli Kurul Türkmen, TÜGIAD Baskani Nilüfer Çevikel, kurum yetkilileri, STK temsilcileri, is insanlari, girisimciler ve girisimci adaylari katildi.



"Rol model olarak konustugumuz sirketler Gaziantep’ten de çikabilir"

Gelecegin Gücü Girisimciler Forum’un (G3 Forum) açilis konusmasini gerçeklestiren Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in etkinlik için en güzel yerlerden birisi oldugunu söyledi.

Gaziantep’in 10 milyar dolar ihracat yapan bir sehir konumuna yükseldigini kaydeden Gül, “Sehrimizin basarilari ile ne kadar övünsek azdir. Büyük bir birikim oldu ve artik daha tecrübeliyiz. Dünyayi daha iyi okuyabiliyoruz. Bugün rol model olarak konustugumuz sirketlerin Gaziantep’ten de çikabilecegine inaniyoruz. Bu önemli organizasyonu sehrimizde gerçeklestiren, her zaman ulasilabilir olan ve sanayilerimizin her talebine kosan TOBB Baskani Sayin Rifat Hisarciklioglu basta olmak üzere, oda ve borsa baskanlarimiza, tecrübelerini bizlerle paylasan girisimcilerimize ve ev sahipligi yapan oda baskanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



"Gaziantep ülkesinin ekonomik kalkinmasina büyük destek sagliyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de G3 Forum’u Gaziantep’te yapmayi önerdiklerinde TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’ndan aninda olumlu yanit aldiklarini ifade ederek Baskan Hisarciklioglu’na tesekkür etti. Gaziantep’te milli mücadele ruhu oldugunu söyleyen Koçer, “100 yil önce baslayan bu ruh ayni inançla devam ediyor. O dönem Gaziantep her evden bir sehit vermistir. Bugün de ülkesinin ekonomik kalkinma mücadelesine en fazla destek veren sehirlerin basinda geliyor. Ihracatta Türkiye’nin 5. sehriyiz. Ayrica Gaziantep artik girisimciligin çok konusuldugu bir sehir noktasindadir. Biz Gaziantep olarak girisimcilikte degisen ve dönüsen sartlara hep birlikte ayak uyduracagiz. G3 Ailesini Gaziantep’te görmekten büyük mutluluk duydum” ifadelerini kullandi.

"Girisimcilik küresel arenada var olmanin en önemli sartidir"

G3 Forum’da konusan ve girisimcilik ile ilgili degerlendirmelerini aktaran TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Türkiye’nin en büyük girisimcilik etkinligi olan G3 Forum’u girisimci ruhu ve is hayatindaki basarilariyla marka haline gelen Gaziantep’te gerçeklestirmekten memnuniyet duyduklarini belirtti.

Girisimciligin, hem dünyada hem de Türkiye’de öneminin ve cazibesinin arttigi bir dönemin yasandigini kaydeden Hisarciklioglu, “Türk girisimleri son dönemde yabanci yatirimcilarin giderek daha fazla ilgisini çekmeyi basardi. Genç girisimcilerimiz sayesinde ülkemiz, dünyada hizla gelisen dijitallesme ve teknolojiye ayak uydurmayi sagliyor. TOBB olarak Türkiye’de, yurt disindaki girisimleri sadece izleyen degil, dünyaya açilan girisimlere ev sahipligi yapan bir ekosistem kurulmasini arzu ediyoruz. Girisimcilik ekosisteminin parçasi olan bireyler yetistiren, bu girisimcileri destekleyen ve yenilikçi bir kültürle rekabet gücünü küresele tasiyan, bir Türkiye hayal ediyoruz. Zira bu yüzyilda, küresel arenada var olmanin en önemli sartinin, girisimcilik ve girisimci ülke olmak, seklinde görüyoruz. Is kurmak, girisimci olmak, eski sinirlari asmak ve yenilige öncülük etmek demektir. Girisimcilik, dogru zamanda, dogru yerde, dogru kisilerin gördügü firsatlari gerçeklestirmektir. Bizlere en iyi sekilde ev sahipligi yapan Gaziantep Sanayi Odamiza, Gaziantep Ticaret Odamiza ve Gaziantep Ticaret Borsamiza tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



"Üretimdeki degisim ve dönüsümü ancak gençlerle yakalayabiliriz"

Gelisen teknolojiler ile birlikte yeni bir dünya düzeninin kuruldugunu, sanayi 4.0, robot teknolojileri, dijitallesme ve yesil enerjinin bu dönemin en ana basliklarini olusturdugunu ifade eden GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, bu degisim ve dönüsümün ancak gençlerle yakalanabilecegini söyledi.

“Endüstri 4.0’i yakalayacak ve bizi endüstri 5.0’a ulastiracak olan bugün burada olan gençlerimizdir” diyen Ünverdi, sunlari kaydetti:

“Bundan 100 yil önce düsman isgaline karsi sanli ecdadimiz hiçbir yerden yardim almadan Gaziantep Savunmasinda verilen üstün mücadeleyle destan yazmis, gazilik unvani almistir. Mücadele etmek aslinda Gazianteplilerin hem kaderinde hem de genetiginde vardir. Bu sayede mütesebbis ruhla kamu yatirimi olmadan bölgesinin lideri, ülkemizin 5. büyük ekonomisi olmayi basarmistir. Ülke olarak müthis bir geç potansiyele sahibiz ve gençlerimize firsat verildiginde neler yapabileceklerini her geçen gün daha net görebiliyoruz. ‘Biz yapamayiz, gücümüz yetmez, istesek de artik teknolojiye yetisemeyiz’ ve ‘Icat çikarma’ anlayisindan uzaklasip kendimize güvendigimizde; IHA’lar, SIHA’lar, Akinci TIHA’lar çikti ortaya. Üretimlerimizi ne kadar yerlilestirebilir ve katma degeri artirabilirsek ekonomimizi o denli bagimsiz hale getirebiliriz. Bizler bu sorumluluk bilinciyle genç kusagin daha fazla sorumluluk almasi, tecrübe paylasiminin yapilmasi, egitim programlari, sirket ve aile anayasasi gibi hazirliklar yapiyoruz. En basta yenilikçiligi, vizyonu ve genç kusaklara örnek yasami, girisimcilige verdigi destek ve projeleri için TOBB Baskanimiz Sayin Rifat Hisarciklioglu, Habitat Dernegi, GEN Türkiye, Gaziantep Ticaret Odamiz, Gaziantep Ticaret Borsamiz, is dünyamizin çok degerli temsilcileri, degerli mentorlarimiz, tüm girisimcilerimiz ve etkinlige katilan herkese tesekkür ediyorum.”

"Iz birakmak istiyorsaniz gelecegin seyircisi degil tasarimcisi olmalisiniz"

G3 Forum’un Türkiye’de girisimcilik kültürünün gelismesine destek olan çok özel bir etkinlik oldugunu ifade eden GTO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim da Gaziantep’in de 3G’ye sahip oldugunu ve bunlarin gazi, girisimci ruh ve genç nüfus oldugunu söyledi.

“Hatta buna bir de gastronomiyi eklersek 4G’nin tek vücut oldugu sehir diyebiliriz” ifadesini kullanan Yildirim, G3 Forum’un Gaziantep’te gerçeklestirilmesinin Gaziantep’in nitelikleri ve zamanlama açisindan büyük anlam tasidigini belirtti.

Kurtulusundan bu yana 100 yil sonra Gaziantep’in yüzlerce fabrikada binlerce istihdam olusturan bir sanayi kenti olduguna dikkati çeken Yildirim, “Benim hayalim var, fikrim var ama zamanim yok, param yok, o yok, su yok, bu yok deyip de vazgeçmeyin. Kimi zaman en çok da yokluklar bizi besliyor. Bunun canli örnegi Gaziantep ve siz de o basarili insanlardan biri olmak istiyorsaniz, iz birakmak istiyorsaniz gelecegin seyircisi degil tasarimcisi olmalisiniz. Ve gelecegin ayak seslerini duyabilmelisiniz. Gelecegin ayak sesi ne diyor biliyor musunuz? Çevreci bir yaklasim ve teknoloji diyor. Eger simdi hayalini kurdugunuz ürünün veya hizmet çevreci bir kaygi tasimiyorsa, teknolojik gelisimden uzaksa isiniz biraz zor. Çünkü gelecegin ekonomi politikalarina çevreci kaygilar yön veriyor” dedi.



"Gaziantep girisimcilere firsat kapilari aralayan önemli bir merkez"

Sanayi, üretim, ticaret ve ihracat denilince Türkiye’de ilk akla gelen sehirlerden birisinin Gaziantep oldugunu kaydeden GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, Gaziantep’in her sartta üreten, kendine sürekli hedefler koyan ve koydugu hedefler dogrultusunda yilmadan, yorulmadan çalisan azimkar ve sebatkar insanlarin sehri oldugunu söyledi.

Gaziantep’in her zaman yenilikçi ve özgün fikirlere açik, hayallerini hedefleriyle birlestirmek isteyen herkese firsat kapilari aralayan önemli bir merkez oldugunu ifade eden Akinci, “Teknolojinin sürekli ivme kazandigi, tüketim aliskanliklarinin degistigi yeni dünya düzeninde güçlü sekilde yolumuza devam edebilmemiz ancak girisimcilik ve girisimcilere sundugumuz imkanlarla mümkündür. Bu nedenle Girisimcilik üzerine çok fazla düsünmemiz ve bu konuda çok daha fazla yol kat etmemiz gerektigine inaniyorum. G3 Forum’un girisimcilerimizin yoluna isik tutmasini ve dünya markasi olacak yeni girisimlere vesile olmasini temenni ediyor, verimli bir toplanti olmasini diliyorum“ diye konustu.

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Nevzat Aydin da yaptigi konusmasinda, Türkiye’de girisimciligin gelismesi için basarili girisimcilerin elini tasin altina koymasi gerektigini söyledi.

Aydin, “Genç girisimcilerimizin bizlerin tecrübesinden yararlanmaya ihtiyaçlarinin oldugu asikar” diyerek, “Ülkemizdeki girisimler artsa da ne yazik ki dünya ile ayni seviyeye gelemedik. Istenilen seviyenin yakalanmasi için girisimcilik ekosisteminin tüm parçalarinin dogru ve uyumlu çalismasi gerekiyor. Kendini besleyen bir ekosistem olusturmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

TOBB Genç Girisimciler Kurulu Baskani ve GEN TR Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabanci da konusmasinda Gaziantep oda ve borsa baskanlarinin önemli mesajlar aktardigini ifade ederek girisimcilik kültürüyle ilgili görüslerini aktardi. “Basarisiz olmak istemiyorsaniz o zaman denemeyin kardesim” diyen Sabanci, 10 yil önce bu ise giristiklerinde en temel amaçlarinin gençlere ilham olusturmak oldugunu kaydetti.

G3 Forum, girisimcilik hakkinda deneyimlerini paylasan basarili girisimcilerin ve is dünyasinin önde gelen temsilcilerinin, girisimci adaylarinin sorularini cevaplamasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA