Edirne'den Kisa Kisa

TEMA Vakfi Edirne Temsilcisi Sirin Çogal, dünyanin her yerinden insanlarin iklim krizinin etkisini azaltmak için mücadele ettigini bildirdi.

Çogal, yaptigi yazili açiklamada, iklim krizinin gün geçtikçe derinlestigini belirtti.

Dünyanin her yerinden çevre aktivistlerinin iklim krizinin etkisini azaltmak üzere ormansizlasmaya, arazi tahribatina, kirlilige ve monokültür tarima karsi mücadele ettigini aktaran Çogal, sunlari kaydetti:

"Uluslararasi Sivil Toplum Kurulusu Global Witness, 2020 yilinda yayimladigi raporda, 227 yasam savunucusunun yasam haklarinin elinden alindigini açiklamisti. Kaybettigimiz insanlarin çogu yerli halklardan ve dogayla uyumlu yasam sürdüren bireylerdendi."

- Kesan Belediyesi yazarlik mektebi açiyor

Kesan Belediyesi tarafindan yazarlik mektebi açiliyor.

Belediyeden yapilan açiklamada, Kesan Belediyesinin kültür ve sanat konusunda yine bir ilke imza attigi belirtildi.

Açiklamada, Kesan Milli Egitim Müdürlügü ve Kesan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi isbirligi ile lise ögrencileri ve eli kalem tutan yetiskinler için, siir, öykü roman, deneme, biyografi, portre yazma yetenegi olan liselerde 25 gence on iki hafta boyunca her biri iki saat süren edebiyat atölyelerinde yazarlik egitimi verilecegi aktarildi.

Yazarlik Mektebi için basvuru ve bitis tarihinin 3 Ocak 2022 Pazartesi oldugu belirtilen açiklamada, "Yazarlik Mektebi egitimine katilacaklarin Kesan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ne basvuruda bulunabilirler. Egitimler Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler ve TYB Sakarya Subesi Baskani Fahri Tuna tarafindan verilecek." ifadeleri kullanildi.

- Banka mevduatlari

Saadet Partisi Edirne Il Idare Amiri Ismail Yüksel, gelir dagiliminda adaleti saglamanin tek yolunun üretimi artirmak, artirilan ürüne sahip çikmak ve adil bir gelir dagilimi saglayabilmek oldugunu bildirdi.

Yüksel, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye'de gelir esitsizliginin son 15 yilda artmaya devam ettigini ve son üç yildaki ekonomik yavaslamanin tüm nüfus gruplarinin gelirlerini azalttigini savundu.

En zengin yüzde 10'un tüm gelirin yüzde 54,5'ini alirken, en yoksul yüzde 50'nin payinin sadece yüzde 12 oldugunu iddia eden Yüksel, sunlari kaydetti:

"Bugün, en yoksul yüzde 50, ortadaki yüzde 40 ve en üstteki yüzde 10 sirasiyla toplam milli servetin yüzde 4'ünü, yüzde 29'unu ve yüzde 67'sini elinde tutuyor. Issizligi önlemenin, fakirligi yenmenin, gelir dagiliminda adaleti saglamanin tek yolu üretimi artirmak, artirdigimiz ürünümüze sahip çikabilmek ve adil bir gelir dagilimi saglayabilmektir. Biz Saadet Partisi olarak 'Yasanabilir bir Türkiye' derken bunu vadediyoruz."

Kaynak: AA