Borsa Günü Yükselisle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,06 deger kazanciyla 1.805,30 puandan tamamladi.

BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 1,15 puan artarken, toplam islem hacmi de 35,6 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,26 ve holding endeksi yüzde 0,13 deger kazandi. Sektör endeksleri arasinda en çok kazandiran yüzde 3,87 ile iletisim, en çok kaybettiren ise yüzde 3,18 ile turizm oldu.

Borsa Istanbul AS, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, önceki 3 gün uygulanan açiga satis islemlerinde yukari adim kuralinin bugün de devam ettigini duyurdu.

Dolar/TL, pazartesi günkü zirvesinden baslayan asagi yönlü seyrine devam ederek 10,2520 ile 16 Kasim'dan bu yana en düsük seviyeyi gördü.

Analistler, Omicron varyantina iliskin endiselerin hafiflemesiyle küresel pay piyasalarinda Noel tatili öncesi risk istahinin yüksek seyrettigini, yurt içinde ise yatirimcilarin yeniden pozisyonlanmasi ve kurun dengeye oturmasi sürecinde oynakligin devam edebilecegini söyledi.

Yarin ABD, Almanya ve Ingiltere basta olmak üzere birçok ülke piyasasinda Noel tatili dolayisiyla islem gerçeklestirilmeyecek.

Yarin yurt içinde finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi, yurt disinda ise Japonya'da enflasyon verisinin takip edilecegini bildiren analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.790 puanin destek konumunda bulundugunu kaydetti.

Kaynak: AA