Borsa Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,73 artisla 1.835,33 puandan basladi.

Açilista BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 31,18 puan ve yüzde 1,73 deger kazanarak 1.835,33 puana yükseldi.

Bankacilik endeksi yüzde 1,79 ve holding endeksi yüzde 1,62 artis kaydetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 2,60 ile ulastirma, en çok kaybettiren yüzde 0,73 ile turizm oldu.

Dün oynakligin yüksek seyrettigi ve devre kesicinin çalistigi Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,64 deger kaybiyla 1.804,15 puandan tamamladi.

Bu arada Borsa Istanbul AS, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, önceki üç gün uygulanan açiga satis islemlerinde yukari adim kuralinin bugün de devam edecegini duyurdu.

Analistler, Omicron varyantina iliskin endiselerin hafiflemesiyle küresel pay piyasalarinda Noel tatili öncesi risk istahinin yüksek seyrettigini, yurt içinde ise yatirimcilarin yeniden pozisyonlanmasi ve kurun dengeye oturmasi sürecinde oynakligin devam edebilecegini söyledi.

Yarin ABD, Almanya ve Ingiltere basta olmak üzere birçok ülke piyasalarinda Noel tatili nedeniyle islem gerçeklestirilmeyecek.

Bugün Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati baskanliginda Finansal Istikrar Komitesi'nin ikinci toplantisini gerçeklestirecegini aktaran analistler, ekonomi yönetiminden gelen açiklamalar ve kur gelismelerinin yakindan izlenmeye devam edilecegini kaydetti.

Analistler, bugün ayrica yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi Para Politikasi Kurulu toplanti özetinin, yurt disinda ise ABD'de kisisel gelir ve harcamalar, haftalik issizlik basvurulari ve tüketici güven endeksi verilerinin izlenecegini belirterek, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.790 puanin destek konumunda bulundugunu söyledi.

Kaynak: AA