Baskent EDAS Ekiplerinin Zorlu Kis Nöbeti

Bati Karadeniz’de yogun kar yagisi sonrasi teyakkuza geçen Baskent EDAS ekiplerinin zorlu kis mesaisi sürüyor. Sahada 7/24 çalisarak elektrik dagitim hatlarinda arizalara neden olan kar yagisindan müsterilerin etkilenmemesi için çalisan Baskent EDAS, sahada çalisan personel sayisini da 2.5 kat artirdi.

Baskent EDAS Ekiplerinin Zorlu Kis Nöbeti
Bati Karadeniz’de 20 Aralik’tan itibaren etkisini sürdüren yogun kar yagisi yüksek kesimlerde elektrik dagitim hatlarinda arizalara neden oldu. Kar kalinligi yer yer bir metreyi bulan zorlu arazi kosullarinda mücadele veren Baskent EDAS ekiplerinin zorlu kis nöbeti sürüyor. Kesintisiz elektrik için mücadele veren ekipler 7/24 çalismalarini devam ettiriyor. Kar ve buz yükü nedeniyle iletken kopugu ve yikilan direkler havadan drone ile tespit ediliyor. Ekipler, lojistik hizmet merkezlerinde hazir tutulan malzemeler ile arizalara müdahale ediyor. Zorlu arazilerde arazi araçlarinin yani sira paletli araçlarla ilerleyen Baskent EDAS ekipleri, araçlarin giremedigi ve kar kalinliginin bir metreyi buldugu bölgelerde ise yaya olarak arizanin bulundugu bölgeye ulasiyor.

Personel sayisi 2,5 kat arttirildi

Meydana gelen yogun kar yagisi ve firtina nedeniyle sahadaki personel sayisini da iki buçuk kat artirdiklarini ifade eden Baskent EDAS Dagitim Direktörü Cuma Küçük, kamu ve özel sektör paydaslariyla is birligi içerisinde çalismalari sürdürdüklerini belirterek söyle dedi:

“20 Aralik Pazartesi günü aksam saatlerinde baslayan kar ve firtina nedeniyle dagitim sebekemizde buz yükü ve agaç devrilmesi kaynakli normalin üzerinde arizalar meydana gelmistir. Baskent EDAS olarak bu afetlere hazirligimiz neticesinde lojistik hizmet merkezlerimizde bulunan acil durum malzemeleri ve çevre illerde teyakkuz halindeki ekiplerimizle birlikte olaylara hizli bir sekilde müdahale ettik. Su anda normalin 2.5 katinda personel ile 300’den fazla araçla, ölçü araci, yüksek gerilim jeneratörü basta olmak üzere paletli araçlarla bu arizalara müdahale etmekteyiz. Önceligimiz müsterilerimiz ve çalisanlarimizdir. Çalisanlarimizin is sagligi ve güvenligine dikkat ederek bu çalismalarimizi hizli bir sekilde gerçeklestirmekteyiz. Bir metre kar üzerinde bu arizalara dört çarpi dört araçlarimizla müdahale etmekteyiz. Araçlarimizin gidemedigi noktalarda da paletli araçlarla gitmekteyiz. Paletli araçlarin gidemedigi yerlerde de ekiplerimiz yürüyerek arizalara müdahale etmektedir. Bu çalismalarimizi da gerçeklestirirken kamu ve özel sektör paydaslarimizla is birligi içerisinde çalismaktayiz.”

Yil boyunca bakimdan geçirdigi mevcut hatlari ve yeni yatirimlarla devreye aldigi yer alti ve havai hat sebekesiyle Baskent EDAS, kisin tüm zorlu kosullarina ragmen kaliteli ve kesintisiz enerji için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA