Konya'da Sehitler Anildi

Konya'da Sehit Aileleri Dernegi tarafindan düzenlenen etkinlikte sehitler yad edildi.

"Tabuta Sigmayanlar" programinin yapimcisi ve yönetmeni Ender Çinar, Tantavi Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, yakin bir arkadasi sehit olduktan sonra sehitlerin ve ailelerinin hayatlarini anlatmak, onlari unutturmamak için bu programi yapmaya karar verdigini söyledi.

Vatan ugruna kahramanca sehadete erenlerin çok iyi anlatilmasi gerektigini belirten Çinar, "Gördük ki tüm sehitlerimizin hayatinda gelecege aktarilmasi gereken seyler var. Biz çektiklerimizi sosyal medyada yayinliyoruz. Izleyenlerin yüzde 80'i 35 yas ve alti kisiler. Bu baglamda sehitlerimizin örnek alinmasi bizler için çok önemli. Insallah sehitlerimizin hayatlarini anlatmaya devam edecegiz." dedi.

Sehit Deniz Astsubay Mevlüt Pekdemir'in babasi, Konya Sehit Aileleri Dernegi Baskani Recep Pekdemir de sehit ailesi olmanin mutlulugunu ve gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Pekdemir, "Benim bir oglum vardi. Bir babayla oglunu gezerken gördügümde bazen hüzünleniyorum. Onun yedigi bir yemek önümüze geldiginde üzülüyorum ama bir terörist babasi da olabilirdim, onun için Allah'a sükrediyorum. Sonsuz alemde beraber olacagiz ya 'Vatan sag olsun.' dedik." ifadelerini kullandi.

Pekdemir, Sehit Aileleri Derneginin kapisinin herkese açik oldugunu, özellikle gençlerin sik sik kendilerini ziyarete gelmelerinden mutluluk duyacaklarini belirtti.

Sehit Polis Battal Yildiz'in esi Emine Yildiz da kocasinin çok iyi bir es ve baba oldugunu ifade etti.

Yildiz, inanciyla zor günlerin üstesinden geldigini vurgulayarak, "Ben iki yetim büyütüyorum ama Battal'in sehadetiyle ilk yetim kalan bendim. Gezmeye gidecegimizde çocuklardan önce bana 'Hadi hazirlan da seni gezmeye götüreyim.' derdi. Derdim çektigim aci degil. Ecdadina, vatanina, bayragina asik birer fert yetistirebilmek için bir yol, isik olabilmek ümidiyle bana yoldas olan herkese tesekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA