Kanal Tokat 2 Projesi Devam Ediyor

Tokat Belediyesi tarafindan Kanal Tokat 2 Projesi çalismalari sürüyor.

Proje kapsaminda 25 bin metrekarelik alanda kurulu olan Muhsin Yazicioglu Parki yenilendi.

Parkta incelemelerde bulunan Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Kanal Tokat 2 Projesi çerçevesinde çalismalarin devam edecegini belirtti.

Muhsin Yazicioglu Parki'ndaki son durumu degerlendiren Eroglu, "Yaklasik 5 kilometrelik bir bantta Kanal Tokat'i büyütmek, bu alanda kayiklarin yüzdügü, su gösterilerinin oldugu, insanlarimizin gezmekten doyamadigi bir hale getirecegiz. Yaklasik maliyeti 5 milyon TL'yi bulan projemiz içinde, irmak kenarinda kordon seklinde 800 metre uzunlugunda bisiklet ve yürüyüs yolu bulunmaktadir. Bunlara ilave 50 adet kamelyanin yapimini tamamladik. Yine bölgemizi daha yesil yapmak amaciyla, 800 adet gül, 10 Iran demir agaci, 20 akçaagaç ve 20 adet ihlamur agaci dikimini yaptik. Peyzaji için 320 kilogram çim tohumu ektik ve hamdolsun sehrimize güzel bir parkimizi da kazandirmis olduk." dedi.

Eroglu, 2018 yilinda baslattiklari Kanal Tokat projelerinin uzunlugunun bin 350 metre olduguna isaret ederek, "Bu alana 700 metre daha ekleyerek toplam uzunlugu 2 bin metreye çikartiyoruz. Tokat’imiza hayirli olmasini dilerim." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA