Müjdat Gezen Belgeseli Izmir'de Izleyiciyle Bulustu

Yönetmenligini ve senaristligini gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptigi, Müjdat Gezen belgeseli 5. Izmir Uluslararasi Mizah Film Festivali kapsaminda izleyici ile bulustu. Gecede Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Müjdat Gezen’e festivalin ilk Aziz Nesin Mizah Ödülü’nü verdi.

Müjdat Gezen Belgeseli Izmir'de Izleyiciyle Bulustu


Yönetmenligini ve senaristligini gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptigi, Müjdat Gezen belgeseli 5. Izmir Uluslararasi Mizah Festivali kapsaminda Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) izleyiciyle bulustu. Sanat yasaminin 61. yilini dolduran Gezen’in hayatini konu alan belgesel film de ailesi, arkadaslari, dostlari ve ögrencileri Gezen’i anlatmaya doyamazken, belgesel 95 dakika sürdü. Izleyiciler ise izledikleri karsisinda kah güldü kah eglendi.

“Çekimleri 2 yil sürdü ve her dakikasindan keyif aldik”

Belgeselin sona ermesinin ardindan sahneye çikan gazeteci Gökmen Ulu, belgesel çekimlerinin 2 yil sürdügünü ve her dakikasindan keyif aldiklarini belirtti.

Belgesel hakkinda konusan Ulu, “Otobiyografi zor olurdu. Belgeselde de izlediginiz gibi Müjdat Gezen, övgüye deger yönlerinden bahsetmeyi sevmiyor. Biz burada çok zorlanirdik. Iyi ki ailesiyle, arkadaslariyla, dostlariyla ve ögrencileriyle konustuk ve böylelikle de onun hiç anlatmayacagi nitelikleri ortaya çikardik. Müjdat Gezen’in sadece tiyatro serüvenini anlatsak belgesel dizisi olur. Biz su soruya yanit aradik; Mesleki niteliklerinden ziyade karakteristik özellikleri üzerinde durduk ve sorduk; Acaba Müjdat Gezen nasil bir insan? Bilmedigimiz nitelikleri nelerdir sorusunun cevabini bulduk” dedi.



“Onlarin eserlerini yasatmak, ilgiyi çogaltmaktir”

Gökmen Ulu’nun ardindan sahneye çikan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ise “Mizah iyilige yapilan bir çagri. Izahin tükendigi yerde mizah basliyor. Mizah; Izahin açamadigi kapilari araliyor, görünmeyeni gösteriyor, anlatilamayani haykiriyor. Mizah yikmaz, onarir, yormaz güldürür, güldürürken de düsündürür. Aramizda bizi bize disaridan gösteren, siradan olanin güzelligini anlatan zekasi ve mizahiyla Timurlari alt eden kahramanlar var. Tipki Aziz Nesin gibi. Tipki içimize ayna tutan çok sevgili Müjdat Gezen gibi. Onlarin eserlerini yasatmak, ilgiyi çogaltmaktir. Bu nedenle Aziz Nesin’in adini tasiyan bu onur ödülünü tiyatro ve sinemamizin ustasi Müjdat Gezen’e takdim etmekten çok büyük gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Tunç Soyer’in Aziz Nesin Mizah Ödülü’nü Gezen’e takdim etmesinden sonra Müjdat Gezen ve kizi Elif Gezen’in de katilimi ile söylesi gerçeklestirildi.

Gezen söylesi de hayatindan ve mesleki anilarindan kesitleri vatandaslar ile paylasti. Gece, Müjdat Gezen’in “Unutama Beni” sarkisini söylemesi ile son buldu.
Kaynak: İHA