GÜNDEM ÖZETI / 21 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kuzey Makedonya Meclis Baskani Talat Caferi ile bir araya gelecek, Cumhurbaskani Stevo Pendarovski tarafindan kabul edilecek, Kuzey Makedonya Meclisi'ne hitap edecek.

- Sentop, Kuzey Makedonya ziyareti çerçevesinde 21 Aralik Türkçe Egitim Günü kutlamalarinda konusma yapacak, Uluslararasi Balkan Üniversitesinde Disçilik, Hemsirelik ve Ebelik bölümlerinin açilisina katilacak.

(Üsküp)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin TBMM'deki Grup Toplantisina istirak edecek.

(TBMM/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Hirvatistan'dan iadesi saglanan tarihi eserlerle ilgili EGM Ek Hizmet Binasinda ortak basin toplantisi düzenleyecek.

- Bakan Soylu, ayni binada Il Emniyet Müdürleriyle 2021 Yili Degerlendirme Toplantisina katilacak.

(Ankara/13.00/10.00)

2- TBMM'den

- HDP'nin TBMM'de grup toplantisi yapilacak.

- Genel Kurulda elektrik faturalarindaki TRT payinin kaldirilmasini da içeren Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/12.45/15.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi'nde, Etki Analizi Çalismalari Degerlendirme Çalistayi'na katilacak.

(Ankara/10.00)

2- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, "Iklim Degisikligi Ekseninde Gelecegin Tarimi Çalistayi"na katilacak, Farminova Dikey Tarim Tesisini ziyaret edecek.

(Antalya/14.00/16.00)

3- TÜIK, aralik ayi tüketici güven endeksi ile ekim ayi tarimsal girdi fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Visegrad Grubu + Türkiye Disisleri Bakanlari Altinci Toplantisina katilacak.

(Budapeste)

2- Kazakistan'da Suriye konulu 17. Astana Görüsmeleri baslayacak.

(Nur Sultan)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Gençligin Hak Arama Kültürü" temali Ulusal Ombudsmanlik Sempozyumu'na katilacak.

(Ankara/09.35)

2- Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasi baslayacak; Fraport TAV Antalyaspor-Kasimpasa, Medipol Basaksehir-GZT Giresunspor, Adana Demirspor-Galatasaray ve Altay-Trabzonspor maçlari yapilacak.

(Antalya/Istanbul/17.00/Adana/Izmir/20.00)

3- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi gruplarinda 6. ve son hafta mücadelesi baslayacak. H Grubu'nda Besiktas Icrypex, Almanya'nin EWE Baskets takimini konuk edecek; F Grubu'nda TOFAS, Estonya'nin Kalev-Cramo takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Istanbul/20.00/Tallinn/21.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupasi B Grubu 8. haftasinda Frutti Extra Bursaspor, Almanya'nin Ratiopharm Ulm takimini konuk edecek.

(Bursa/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'nin 10. haftasinda B Grubu'nda Fenerbahçe Safiport, Ispanya'nin Spar Girona takimini konuk edecek; Galatasaray deplasmanda Polonya'nin VBW Arka takimiyla karsilasacak.

(Istanbul/19.00/Gdynia/20.00)

6- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. maçinda Türk Hava Yollari, Çekya'nin Dukla takimini konuk edecek.

(Istanbul/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA