CHP Grup Toplantisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Devleti yöneten kisilerin önce kendisini bilmesi lazim. Kendisini bilirse devleti saglikli yönetir” dedi.

Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda konustu.

Kiliçdaroglu, belediyelerin vatandasa yardim ettigini söyleyerek, “Biz belediye baskanlarimiza çagri yaptik. Mutlaka ’kara kis fonu’ olusturacaksiniz. Bulundugunuz beldede hiçbir çocuk yataga aç girmeyecek. Eger bir çocuk yataga aç giriyorsa, aç yatiran annenin izdirabini duyacaksiniz. Bu çerçevede hareket edeceksiniz. Bütün zorluklara ragmen tarih yaziyorlar, bütün baskilara ragmen tarih yaziyorlar. 3 Kasim-17 Aralik tarihleri arasinda 80 bin 450 aileye nakit yardimi yapilmis, 455 bin 630 aileye gida yardimi yapilmis, 420 bin 580 aileye isinma yardimi yapilmis. 210 bin 420 ögrenciye egitim ve kirtasiye yardimi yapilmis, 290 bin 850 kisiye ulastirma yardimi yapilmis. 2 bin 562 ailenin elektrik faturasi ödenmis, toplami 517 bin 640 lira. 12 bin 144 ailenin su faturasi ödenmis” ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, sorunun temelinde güven oldugunu belirterek, “Her kafadan bir sesin çiktigi bir yapi içerisinde güven ortami olusturamazsiniz. Kiyamet kopardilar dis güçler. Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakani ’Dolari bilinçli olarak yükseltiyoruz’ dedi.

Türkiye’nin stratejiye ihtiyaci var. Eger devlette adalet ve liyakati yok etmisseniz güveni saglayamazsiniz. Vatandas mahkemeye, adliyeye, savciya güvenmiyorsa, o ülkede adalet yoktur. Güven sorunu var demektir. Devleti yöneten kisilerin önce kendisini bilmesi lazim. Kendisini bilirse devleti saglikli yönetir. Her seyi ben bilirim dediginiz zaman kisi kendisini bilmez" dedi.

Kiliçdaroglu, iktidar olurlarsa ilk önce güveni tesis edeceklerini kaydederek, “Güveni tesis etmenin yolu sorunu yasayan ile sorunu çözecek olanin yan yana gelmesidir. Bizim 13’üncü cumhurbaskanimiz da hakem olacak. Buna ekonomik ve sosyal konsey diyoruz. Siyasetle sorun yasayanlar arasinda yasanan krizi çözmenin yolu iki tarafi bir araya getirmektir. Orada bir takvim yapilacak, hangi sorun nasil çözülecekse zamani geldiginde yerine getirilecek. Ilk bir hafta içinde düzenleyici kurumlarinin yöneticileri liyakatli kisilerden olusacak. Hemen iki gün içinde Cumhurbaskanligi kararnamesiyle kurulan fiyat istikrar komitesini lagvedecegiz. Kuruldugu tarihten bugüne bir gün bile toplanmis degiller. Bu görev Merkez Bankasi’nin. Biz keyfi hareket etmeyecegiz, TBMM’nin çikardigi kanunlara göre hareket edecegiz. Biz Merkez Bankasi’nin bir güven kurumu olmasini, TL’den sorumlu olmasini istiyoruz. Ilk bir hafta içinde, 13’üncü cumhurbaskanimiz makama oturdugu gün israfla mücadele genelgesini yayinlayacaktir. 13 uçagin 12’si satilacak. Bakanliklar kiraci oldu. Hani israf haramdi? 13’üncü Cumhurbaskanimiz bir genelge çikaracak, devletin tüm belgelerine vatandas ulasabilecek. Ticari sir nedir? Milletvekili soruyor, cevap vermiyorlar. Vatandasin sordugu her soruya yanit verilecek, herkes bilecek. Döviz garantili ihaleler var. 13’üncü cumhurbaskanimizin yapacagi ilk islerden birisi de bu düzeni hakkaniyetli bir sekilde çözmektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA