Yüksekova'da Tipide Araçlar Yolda Mahsur Kaldi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldi.

Yüksekova'da Tipide Araçlar Yolda Mahsur Kaldi
Aksam saatlerinde kar yagisinin etkisini göstermeye baslamasiyla ilçede hayat durma noktasina geldi. Kar yagisina hazirliksiz yakalanan bazi sürücüler yollarda mahsur kalirken, yoldan çikan bir araç vatandaslarin yardimiyla kurtarildi. Yogun kar yagisi nedeniyle Ipekyolu ve Cengiz Topel caddelerinde sürücüler ilerlemekte zorlanirken, Yüksekova Belediyesi, Karayollari ve Il Özel Idaresi ekiplerinin caddelerde biriken karlari temizleme çalismalari devam ediyor.

Kara hazirliksiz yakalandigini belirten Ismail Tarhan, ’’Köye gidip su getirdik, su an yolda mahsur kaldik. Aracimiz yokusu çikamayinca mahsur kaldik. Simdi zincirleri takiyoruz. Çevreden gelen arkadaslarin sayesinde insallah kisa sürede kurtulacagiz. Çünkü hazirliksiz yakalandik’’ dedi.

Hakkari Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, "Ilimiz merkez ile Yüksekova, Semdinli ve Çukurca ilçelerimizde 20 Aralik 2021 Pazartesi’den itibaren etkili olacak yogun kar yagisi nedeniyle sel, su baskini, buzlanma ve don olayina bagli olarak ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir" denilmisti.
Kaynak: İHA